Ο Ν. Βούτσης και οι “53” στέλνουν την Τασία Χριστοδουλοπούλου επικεφαλής στη Θεσμών και Διαφάνειας

Ο Ν. Βούτσης και οι “53” στέλνουν την Τασία Χριστοδουλοπούλου επικεφαλής στη Θεσμών και Διαφάνειας
Η Τασία Χριστοδουλοπούλου Eurokinissi

Η Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής αναλαμβάνει τελικά το προεδρείο της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και όχι την επιτροπή Πόθεν Έσχες

Την ευθύνη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας δίνει ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, στην Τασία Χριστοδουλοπούλου αντί για το προεδρείο της επιτροπής ελέγχου περιοδικών δηλώσεων (Πόθεν Έσχες) πολιτικών προσώπων, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες η εσωτερική «μετακίνηση» σχετίζεται με επιθυμία της ομάδας των «53» του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοκλασάτο στέλεχος των οποίων είναι η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Στους διαδρόμους της Βουλής μιλούν, όμως, και για συνολική προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να αναβαθμιστεί η κυρία Χριστοδουλοπούλου παίρνοντας μια «πολιτική ρεβάνς» για τις σκληρές επιθέσεις που δέχθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης κατά τη θητεία της ως αναπληρώτριας υπουργού Μετανάστευσης. Να σημειωθεί ότι στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συμμετέχει ο Πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος  προεκλογικά είχε αποκαλέσει «κυρά Τασία» την τότε υπουργό Μετανάστευσης. Στην ίδια επιτροπή μετέχει, όμως, και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με τον οποίο η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή αντιπαράθεση για θέματα που άπτονται και των αρμοδιοτήτων της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

Η μετακίνηση της κυρίας Χριστοδουλοπούλου αφήνει κενή τη θέση του προεδρείου στην επιτροπή Πόθεν Έσχες την οποία αναλαμβάνει ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βαρεμένος. Ο κ. Βαρεμένος αναμένεται , πάντως, να δεχθεί «θεσμικές πιέσεις» από βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης τα οποία προαναγγέλλουν πρωτοβουλίες κατά μελών της κυβέρνησης για ζητήματα ελέγχου περιουσιακών δηλώσεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα