Δρίτσας: Δεν είμαστε μάγοι αλλά έχουμε σχέδιο, επιμονή, πείσμα και εντιμότητα

Δρίτσας: Δεν είμαστε μάγοι αλλά έχουμε σχέδιο, επιμονή, πείσμα και εντιμότητα
Συνέντευξη Τύπου για τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016. Στην συνέντευξη συμμετείχαν: η αναπληρώτρια υπουργός Eργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο Πύρρος Δήμας ο οποίος μέσω του Διεθνούς Ινστιτούτου Αθλητισμού "Πύρρος Δήμας", συνεργάζεται με τα Παιδικά Χωριά SOS για τις αθλητικές δραστηριότητες, που πραγματοποιούνται στα Κέντρα Φιλοξενίας και συντόνισε ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος. Στη συνέντευξη ανακοινώθηκαν δύο σημαντικά προγράμματα: Tο ένα πρόγραμμα αφορά τη στέγαση και υποστήριξη των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων και το άλλο τη στήριξη προς το Λιμενικό Σώμα, από εξειδικευμένο προσωπικό των Παιδικών Xωριών SOS. Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται με δωρεά της Διεθνούς Ένωσης των Παιδικών Χωριών SOS, και γίνονται σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και με άλλους φορείς. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Για αύξηση των προσφυγικών ροών τις τελευταίες μέρες, μετά τα γεγονότα στην Τουρκία, κάνει λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Υπάρχει μια αύξηση των προσφυγικών ροών τις τελευταίες ημέρες, αλλά δεν είναι τόσο μεγάλη που να οδηγείται κανείς σε συμπεράσματα, τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφορικά και με τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας.

Είμαστε σε εγρήγορση και σχεδιάζουμε την πολιτική μας με βάση όλα τα ενδεχόμενα, προσθέτει και επαναλαμβάνει ότι αυτό που θέλουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι να πάνε στην Ευρώπη και σε καμία περίπτωση να μείνουν στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση, δηλώνει ότι η κριτική της είναι ανεύθυνη, αβάσιμη και ατεκμηρίωτη, υπογραμμίζοντας ότι αυτή εντάσσεται στην αποδόμηση του αντιπάλου. «Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή κάνει προσπάθειες να στηρίξει την ελληνική κοινωνία που έχει καταρρεύσει λόγω της εξάχρονης εφαρμογής του Μνημονίου, δηλώνει ο υπουργός, ενώ απαντώντας σε παρατήρηση ότι και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπέγραψε νέο Μνημόνιο ο κ. Δρίτσας προσθέτει ότι αυτό το νέο Μνημόνιο είναι το κλείσιμο.

Η κυβέρνηση έχει εξηγήσει στον ελληνικό λαό, ότι αυτό το νέο Μνημόνιο είναι αναγκαίος συμβιβασμός προκειμένου να διατηρηθεί μια στοιχειώδης σταθερότητα και να ξαναπάρει μπρος η μηχανή, τονίζει και προσθέτει: «Δεν είμαστε μάγοι αλλά έχουμε σχέδιο, επιμονή, πείσμα και εντιμότητα. Δεν λέμε στον ελληνικό λαό ότι θα λυθούν όλα δια μαγείας, αλλά πραγματικά είμαστε σε μια πορεία αναθέρμανσης της οικονομίας».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα