Μάχη με τις φλόγες σε Β. Εύβοια και Ρέθυμνο: Εκκενώθηκε χωριό και ξενοδοχείο

Μάχη με τις φλόγες σε Β. Εύβοια και Ρέθυμνο: Εκκενώθηκε χωριό και ξενοδοχείο

Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ανατολική Μάνη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στην περιοχή Φαράκλα της Βόρειας Εύβοιας και αυτή την ώρα κατευθύνεται προς την κωμόπολη της Λίμνης.

Οι φλόγες έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, ενώ εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται «πάνω» στην θάλασσα. Ενώ αρχικά υπήρχε η πληροφόρηση ότι εκκενώθηκε και η Μονή Γαλατάκη, τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Φαράκλα, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να φτάσει πολύ κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Την μάχη με τις φλόγες δίνουν 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 44 ατόμων και τμήμα 30 στρατιωτών, 2 υδροφόρα οχήματα, 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ είναι τεράστια η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από την ευρύτερη περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν σπεύσει στη Βόρεια Εύβοια για την πυρκαγιά που είναι σε εξέλιξη, δυνάμεις από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα.

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκεται και παρακολουθεί την εξέλιξης της επιχείρησης ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Δύσκολη η κατάσταση και στην Κρήτη

Σε εξέλιξη μέχρι και αυτή την ώρα βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Σαχτούρια Ρεθύμνου. Στο σημείο επιχειρούν μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις έχοντας να αντιμετωπίσουν εκτός από τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους.

Η πυρκαγιά αρχικά εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση και πήρε κατεύθυνση προς τον οικισμό Άγιος Παύλος, ο οποίος εκκενώθηκε προληπτικά, καθώς και προς τις ορεινές Μέλαμπες ωστόσο οι άνεμοι που πνέουν κάνουν τη φωτιά απρόβλεπτη.

Είκοσι πυροσβεστικά οχήματα με σαράντα άνδρες, δύο πεζοπόρα τμήματα και οκτώ υδροφόρα δήμων δίνουν τη μάχη με τις φλόγες ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή ελικοπτέρου, ωστόσο λόγω των ανέμων δεν είναι εφικτή η συνδρομή του.

Σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης Γιάννη Μαραγκάκη έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Ρέθυμνο και Χανιά ενώ το έργο της πυρόσβεσης θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της νύκτας.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Ανατολική Μάνη

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Προσήλιο, του δήμου Ανατολικής Μάνης.

Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 14 οχήματα 38 πυροσβέστες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άτομα.

Η φωτιά εξακολουθεί να καίει χαμηλή βλάστηση, χωρίς όμως να έχει απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα