Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του

Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του
Alexis Tsipras opened the session at the plemum of the Parliament reading the new government`s policy statements, on Oct. 5, 2015 / , 5 , 2015 Alexandros Michailidis / SOOC

Από τη Βουλή θα παρακολουθήσει ο Αλέξης Τσίπρας τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών διαμορφώνοντας μέχρι την τελευταία στιγμή τις απαντήσεις που θα δώσει στους πολιτικούς του αντιπάλους

Προσανατολισμένος να κάνει μια περισσσότερο πολιτική ομιλία είναι ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του, με στόχο να απαντήσει σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν το τελευταίο διάστημα από την αξιωματική αντιπολίτευση, τόσο για τα κεντρικά ζητήματα της οικονομίας, όσο και για την πορεία της κυβέρνησης, αλλά και τη συμφωνία με τους δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να απαντήσει και στα επί μέρους θέματα που τέθηκαν και αφορούν μεταξύ άλλων την παιδεία, το ασφαλιστικό και την εθνική πολιτική.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα σταθεί ιδιαιτέρως στο θέμα της συναίνεσης που ζήτησε τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από το ΠΟΤΑΜΙ για τα ανοιχτά ζητήματα της συμφωνίας, σχολιάζοντας το γεγονός ότι τα δυο κόμματα της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν να τη δώσουν.

Αναμένεται να εμφανιστεί αισιόδοξος, πως ακόμα και στο μέλλον με βάση και τις αλλαγές των συσχετισμών στην Ευρώπη, θα μπορέσει να υπάρξει προσέγγιση από δυνάμεις της αντιπολίτευσης που κινούνται στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

Ειδική αναφορά θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας στη ομιλία του Φρανσουά Ολάντ παρουσία της Άνγκελα Μέρκελ στο ευρωκοινοβούλιο, πως ¨οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα θα πρέπει να επικεντρωθούν τώρα στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους¨, τονίζοντας πως η Ευρώπη δεν έχει μόνο σκληρό πρόσωπο.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακεφαλαιοποιήσει όσα είπε τη Δευτέρα στην έναρξη της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων και να χαράξει τη γραμμή για την επόμενη μέρα. Έμφαση θα δοθεί στο τρίπτυχο: επιτυχής αξιολόγηση, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και διαπραγμάτευση για το χρέος μέσα στο 2015.

(Φωτογραφία: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα