Γεωργιάδης: Να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ

Γεωργιάδης: Να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Ο υποψήφιος για την αρχηγία της ΝΔ καταλόγισε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι προκαλεί απώλεια 18 δις ευρώ στην οικονομία και 250.000 χαμένες θέσεις εργασίας

Κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση αλλά και στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αλλά και διεκδικητής της ηγεσίας του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, αξιοποιώντας τα στοιχεία του προσχεδίου προϋπολογισμού που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Γεωργιάδης αφού υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απειλούσε με εξεταστικές για τα μνημόνια, υποστήριξε ότι θα έπρεπε και τώρα να ζητηθεί μια εξεταστική για τις απώλειες που προκαλεί η διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα στην οικονομία και την αγορά εργασίας. Ειδικότερα, συνέκρινε τις προβλέψεις του προϋπολογισμού της ΝΔ με εκείνες του προσχεδίου που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι η διακυβέρνηση Τσίπρα προκαλεί ζημίες ύψους 18 δις ευρώ στην ελληνική οικονομία. Επίσης ανέφερε ότι λόγω του ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει απώλεια 250.000 θέσεων εργασίας . «Δεν θα πρέπει να κάνουμε μια εξεταστική για τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα αυτά;» διερωτήθηκε.

Επιτέθηκε, όμως, και προσωπικά στον πρωθυπουργό με αφορμή τις αναφορές του περί απομάκρυνσης των διοικήσεων των τραπεζών που θα ανακεφαλαιοποιηθούν. «Ο κ. Τσίπρας λέει ψέμματα. Δεν μπορεί να αλλάξει τους τραπεζίτες. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με άδεια του ΤΧΣ και της τρόικας» είπε. Επιτέθηκε, όμως, και στον νέο υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, τονίζοντας ότι είχε επιχειρηματολογίσει κατά της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ποντίων. «Αυτός και μόνο ο λόγος θα αρκούσε για να πούμε ένα μεγάλο όχι σε αυτή την κυβέρνηση» είπε προαναγγέλλοντας το «όχι» της ΝΔ στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα