Βουλή: Καβγάς για τη 13η σύνταξη μεταξύ Τσακαλώτου – Οικονόμου

Βουλή: Καβγάς για τη 13η σύνταξη μεταξύ Τσακαλώτου – Οικονόμου
Συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2017, στην Βουλή την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο ΥΠ.ΟΙΚ περιέγραψε τον κ. Οικονόμου ως γυρολόγο και του πρότεινε φροντιστήριο. «Κάνετε σαν κάτι κυριούλες» απάντησε ο βουλευτής της ΝΔ

Άγριος καβγάς με δηλητηριώδεις εκφράσεις ξέσπασε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, με αφορμή την εξαγγελία παροχής 13ης σύνταξης σε 1,6 εκ. δικαιούχους.

Η αντιπαράθεση ξεκινησε όταν ο κ. Οικονόμου καταλόγισε υποκρισία στον κ. Τσακαλώτο και του φώναξε από τα έδρανα ότι θα έπρεπε να ντρέπεται να πανηγυρίζει για την επιστροφή 600 εκ. ευρώ ενώ στο παρελθόν «έκοψε 3,5 δις ευρώ». «Εσείς πόσα χρήματα έχετε κόψει τα προηγούμενα χρόνια; Ντροπή» απάντησε ο κ. Τσακαλώτος στον βουλευτή της ΝΔ ο οποίος συνέχισε να φωνάζει ευρισκόμενος εκτός εαυτού.

Ο υπουργός Οικονομικών πέρασε, όμως, και στην αντεπίθεση εξαπολύοντας προσωπικά βέλη κατά του κ. Οικονόμου για τις συνεχείς πολιτικές μετακινήσεις του. «Καταλαβαίνω κύριε Οικονόμου τον θυμό σας: και εγώ αν είχα φύγει από το ΠΑΣΟΚ στο 1ο μνημόνιο γιατί ήταν δεξιό, πήγαινα στη ΔΗΜΑΡ και κατέληγα στην ΝΔ για να λέω μαζί με τον κ. Μητσοτάκη ότι “θα μειώσουμε τους φόρους για να μην έχουμε στο μέλλον νοσοκομεία και παιδεία” θα είχα τον ίδιο θυμό και την ίδια αγανάκτηση» είπε.

«Μήπως εσείς πρέπει να ξαναπάτε στην Αγγλία να καθίσετε στα θρανία;» ανταπάντησε ο Βασίλης Οικονόμου. Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση και τον κ. Τσακαλώτο ότι όταν στριμώχνεται κάνει «σαν κάτι κυριούλες».

Ο κ. Τσακαλώτος ξαναπήρε, όμως, το λόγο και τόνισε στον κ. Οικονόμου ότι οι αναφορές του σε περικοπές του προϋπολογισμού στο χώρο της Υγείας είναι λάθος. «Οι δαπάνες υγείας δεν είναι μόνο εκεί που διαβάζετε αλλά και στη σελίδα 58, 111 και 112. Θα σας διαθέσω τους συνεργάτες μου για να σας κάνουν δίωρα μαθήματα σήμερα και αύριο» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα