H μεγαλύτερη μελέτη για τα ναρκωτικά, το καπνό και το αλκοόλ τώρα και στην Ελλάδα

H μεγαλύτερη μελέτη για τα ναρκωτικά, το καπνό και το αλκοόλ τώρα και στην Ελλάδα

Πάρε μέρος στην Παγκόσμια Έρευνα για τα ναρκωτικά, το καπνό και το αλκοόλ

Η  Global Drug Survey (GDS) διεξάγει τη μεγαλύτερη ετήσια έρευνα χρήσης ουσιών, καπνού και οινοπνεύματος στον κόσμο που χρησιμοποιεί ανώνυμα διαδικτυακά ερωτηματολόγια. Φέτος η μελέτη διεξάγεται για πρώτη φορά και στην Ελλάδα! Πέρυσι πάνω 80.000 άτομα από όλο τον κόσμο μοιράστηκαν την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους μαζί μας, συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Έρευνα για τα ναρκωτικά. Τα ευρήματά μας έχουν γνωστοποιηθεί σε όλο τον κόσμο και με την υποστήριξη κορυφαίων διεθνών μέσων ενημέρωσης (Guardian, Huffington Post, Fairfax Media, Zeit, Cosmopolitan, Men’s Health, Attitude, Mixmag, HotPress, Blitz, Neon, The Journal, Liberation, Der Morgen, Publico και πολλών άλλων σε Ευρώπη, Αμερική, Σκανδιναβία) έχουν ενημερωθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο άτομα.

Παρέχοντας ένα ερωτηματολόγιο μεταφρασμένο σε 10 γλώσσες με εταίρους σε 20 χώρες στοχεύουμε σε συμμετοχή άνω των 120.000 ανθρώπων. Σε μια εποχή πρωτόγνωρων αλλαγών στον κόσμο των ναρκωτικών, πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα τη χρήση ουσιών, τους λόγους και τις τάσεις γι’ αυτό σας καλούμε όλους να λάβετε μέρος σε μια τόσο σπουδαία έρευνα, συμπληρώνοντας απλώς ένα ολιγόλεπτο ερωτηματολόγιο.

Με την αύξηση των νέων ψυχοδραστικών ναρκωτικών και το σκοτεινό διαδικτυακό εμπόριο να υπομονεύουν τη δημόσια υγεία, η GDS όχι μόνο θα εξασφαλίσει ακριβή στοιχεία σχετικά με τα θέματα αυτά, αλλά θα εστιάσει και στους πραγματικά μεγάλους παίκτες όπως είναι το αλκοόλ, ο καπνός,  η κάνναβη και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Θα προσπαθήσουμε να κατανοήσουμε τους λόγους που οι άνθρωποι κάνουν χρήση νέων συνθετικών ουσιών και θα αναδείξουμε τάσεις και επιδημιολογικούς παράγοντες που σχετίζονται με νέες επικίνδυνες ουσίες.

Επίσης, θα διεξάγουμε τη μεγαλύτερη αξιολόγηση που έχει διεξαχθεί ποτέ στο τομέα των ναρκωτικών που ενισχύουν τις γνωστικές και νοητικές αποδόσεις. Θα διεξαχθεί συγκριτική αξιολόγηση μεταξύ χωρών όσον αφορά το κόστος, την κατανάλωση, και την επικινδυνότητα των ουσιών.

Η GDS παραμένει αντικειμενική, ανεξάρτητη από χρηματοδότες και ενημερωμένη, συγκεντρώνει κορυφαίους ειδικούς που θέτουν τις ερωτήσεις σχετικά με τα ναρκωτικά, το καπνό και το αλκοόλ, ώστε μαζί να αναπτύξουμε οδηγίες αφελέστερης χρήσης αλλά και ένα διαφορετικό τρόπο που σκέφτονται και μιλούν οι άνθρωποι για τα ναρκωτικά.

Όπως πάντα τα αποτελέσματά μας θα δημοσιευθούν αποκλειστικά από τους παγκόσμιους εταίρους μέσων μαζικής ενημέρωσης τον Ιούνιο του 2015. Πάρε μέρος στην Παγκόσμια Έρευνα για τα ναρκωτικά 2015. Η GDS2015 εγκαινιάζει 10 του Νοέμβρη 2014. Όλα είναι ανώνυμα και εμπιστευτικά. Παρακαλούμε αφιερώστε λίγο χρόνο για να μοιραστείτε την εμπειρία σας οποιαδήποτε στιγμή μέχρι 20 Δεκέμβρη 2014.

Social media

Η μεγαλύτερη έρευνα για τα ναρκωτικά στον κόσμο, τώρα και στην Ελλάδα!!! Mοιραστείτε την εμπειρία σας. Ας πούμε την αλήθεια για τα ναρκωτικά #GDS2015

Ποια είναι η κατάσταση των Ναρκωτικών στην Ελλάδα σήμερα; Γνωρίζουμε; Βοηθήστε λαμβάνοντας μέρος στο #GDS2015

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα