Πίσω από τα φώτα: Το NEWS 247 στις πρόβες της συναυλίας του Theodore

Πίσω από τα φώτα: Το NEWS 247 στις πρόβες της συναυλίας του Theodore

Λίγες ώρες πριν την συναυλία του στο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, ο συνθέτης και ερμηνευτής Theodore (Θοδωρής Πολυχρονόπουλος) μάς φιλοξένησε στις πρόβες του. Τι είδαμε και ακούσαμε (Pics+Vids)

“It Is But It’s Not” τραγουδά την Τρίτη 17 Ιουνίου, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής ο νεαρός συνθέτης Theodore , με ελληνική καταγωγή, αλλά μόνιμη “πατρίδα” το Λονδίνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ο Έλληνας συνθέτης και ερμηνευτής θα βρεθεί μεταξύ σπουδαίων ονομάτων στο Μέγαρο Μουσικής, στα πλαίσια των φετινών θερινών εκδηλώσεων που διαρκούν μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Το NEWS 247 βρέθηκε στις πρόβες του νεαρού αλλά θαυματουργού μουσικού, ο οποίος βάλθηκε να ξεσηκώσει Ελλάδα και εν γένει την Ευρώπη με το μουσικό του αποτύπωμα, που όπως ο ίδιος περιγράφει σε τρεις λέξεις, ακροβατεί στην “ορχηστρική post-rock” πραγματικότητα, που συνδυάζει τον ήχο με το φως. “Ναι, το φως. Γιατί θέλουμε το κοινό να βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση και να μην αντιλαμβάνεται ακριβώς πότε ξεκινά και πότε ολοκληρώνεται ένα τραγούδι. Δεν είναι μόνο ο ήχος που παίζει ρόλο. Θέλουμε οι μουσικές εκρήξεις να συνδυάζονται με το φως. Και γι’ αυτό τον λόγο, φέραμε τον δικό μας εξοπλισμό από το Λονδίνο. Οπότε ο κάθε θεατής, θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη συναυλία με τρία billboards πίσω μας, που θα συνδράμουν στο ποιοτικότερο οπτικό θέαμα και θα απεικονίζουν ουσιαστικά την μουσική ένταση”, αναφέρει ο 22χρονος Theodore.

 

Στον πέμπτο όροφο του Μεγάρου και σε μία μικρή αίθουσα, οι περίπου 15 μουσικοί (βιολί, κιθάρες, ντραμς, ξυλόφωνο, τρομπέτα) έδωσαν την δική τους μίνι μουσική παράσταση και πήραμε μία γεύση από το τί θα μπορέσει να παρακολουθήσει το κοινό την Τρίτη 17/6, στις 21.00. Κλασική μουσική που αλληλεπιδρά με τη σύγχρονη, καθηλωτικές μουσικές εκρήξεις που συνδυάζουν καταβολές ποπ και ροκ μουσικής και ένα ουσιαστικά αρμονικό ανακάτεμα του φυσικού ήχου με την ηλεκτρονική μουσική. Κάπως έτσι, θα μπορούσε να περιγραφτεί με απλές λέξεις, όλο αυτό που είδαμε, ζήσαμε και ακούσαμε στα backstage και την αίθουσα δοκιμών του Μεγάρου. “Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να ακούσει τραγούδια και από τον πρώτο και από το δεύτερο δίσκο. The Dog Barks, Love is a dog from hell και άλλα”, μάς ενημερώνει.

Ο πολλά υποσχόμενος Theodore που ακούει στο όνομα Θοδωρής Πολυχρονόπουλος είναι γέννημα θρέμμα της Αθήνας, αλλά έφυγε στα 18 του το 2010 για να σπουδάσει Κλασσική Σύνθεση στο Middlesex University του Λονδίνου. Στην τρέλα της εφηβείας και στα περίπου 15 του χρόνια όμως, είχε διαφορετικά σχέδια για το μέλλον του. Ήθελε να σπουδάσει Αστροφυσική και να γίνει κοσμολόγος. “Ευτυχώς, είχα και την στήριξη των γονιών μου, οι οποίοι εφόσον είδαν ότι είχα κλίση στη μουσική, μου είπαν: Εάν δεν σπουδάσεις μουσική, εμείς δεν σε στηρίζουμε οικονομικά!”, περιγράφει με γέλια. 

 

Αν και οι δύο του δίσκοι ηχογραφήθηκαν σε στούντιο του Λονδίνου, ο Theodore δηλώνει ότι σε κάθε ευκαιρία, προσπαθεί να επιστρέφει πίσω στη βάση του, την Ελλάδα για συναυλίες. “Έχω παίξει πολλές φορές σε Αθήνα, Χαλκιδική και Πάτρα”, αλλά νομίζω η συναυλία που μάς έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε, ήταν στην Ιταλία, σε μία πόλη λίγο πιο έξω από το Τορίνο. Αν και ο ίδιος δηλώνει απογοητευμένος για την μουσική και το δύσκολο μέλλον της στην Ελλάδα, θεωρεί ότι όποιος έχει τη δύναμη να το παλέψει, θα τα καταφέρει. “Για παράδειγμα εγώ δεν έβαλα σε δισκοπωλεία την μουσική μου, αλλά στην αρχή, προσέφερα στον κόσμο τις δημιουργίες μου σε ψηφιακή μορφή και χρησιμοποίησα το ίντερνετ ως όπλο προώθησης της δουλειάς μου. Μέσω της σελίδας μου, ενημέρωσα το μουσικόφιλο κοινό, ότι οι 100 πρώτοι που επιθυμούν να ακούσουν το δίσκο μου, μπορούν να κάνουν download κι έτσι, άκουσαν ουσιαστικά τα τραγούδια μου δωρεάν”. 

Να σημειωθεί ότι ο Theodore  ηχογράφησε το 2012 τον πρώτο του δίσκο με τίτλο “7” (μόλις δύο χρόνια, αφότου ξεκίνησε τις σπουδές του). Φέτος, ολοκλήρωσε την ηχογράφηση του καινούργιου του δίσκου, με τίτλο “It Is But It’s Not”. “Όλα είναι σίγουρα και τίποτα ταυτόχρονα”.

Εμείς συμπληρώνουμε μας ότι “πρόκειται περισσότερο για τον επαναπροσδιορισμό του ανθρώπου στην πραγματικότητα του χρόνου”. Αυτό για όσους θεωρούν ότι όσα ζούμε και νιώθουμε είναι δεδομένα και ευχόμαστε η μουσική του Theodore να αποτελέσει κίνητρο αφύπνισης, αλλά και χαλάρωσης ή διαφυγής από την ρουτίνα και τη στενότητα της καθημερινότητάς μας.

Γνωρίστε την μουσική του Theodore μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ THEODORE:

Τρίτη 17 Ιουνίου, ώρα 9:00 μ.μ.

– Προπώληση 7€

– Είσοδος 9€

Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

τηλ. 210 7282333

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των θερινών συναυλιών στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα