Τεντωμένα νεύρα στους ΑΝΕΛ με αφορμή την Προεδρία της Δημοκρατίας

Τεντωμένα νεύρα στους ΑΝΕΛ με αφορμή την Προεδρία της Δημοκρατίας
Συζήτηση επί αιτήσεων άρσεως ασυλίας Βουλευτών στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) eurokinissi

Η Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά πρώτα δηλώνει ότι ψηφίζει κατά συνείδηση και μετά τα μαζεύει. Διαβάστε τι ακριβώς δήλωσε

Οι αμφιταλαντεύσεις στο εσωτερικό των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με αφορμή την Προεδρία της Δημοκρατίας συνεχίζονται, με βουλευτές να προβαίνουν σε αμφίσημες δηλώσεις και μετά να σπεύδουν προς διευκρινίσεις.

Η βουλευτής Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά δήλωσε στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής, που συνεδρίασε με αφορμή τις καταγγελίες της συναδέλφου της Σταυρούλας Ξουλίδου για απόπειρα χρηματισμού βουλευτών, ότι ο βουλευτής πρέπει να ψηφίζει κατά συνείδηση. Δήλωση που ερμηνεύθηκε ως παράθυρο υπερψήφισης της κυβερνητικής πρότασης για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια όμως η βουλευτής συνομιλώντας με κυβερνητικούς συντάκτες επιχείρησε να “μαζέψει” τις δηλώσεις της, λέγοντας: “Εγώ δε θα ψηφίσω ποτέ Πρόεδρο της Δημοκρατίας ακόμη και εάν κατέβει ο Καραμανλής”. Προσέθεσε πάντως: “Εκτός και εάν μετά από τρεις μήνες γίνει πόλεμος”.

Μάλιστα η κ. Κόλια, προχώρησε και σε νέα δήλωση ξεκαθαρίζοντας και πάλι, ότι δεν θα αποτελέσει “μαξιλαράκι” της κυβέρνησης.

“Για άλλη μία φορά ενημερώνω και δηλώνω ότι δεν ψηφίζω κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως αποφασίσαμε ομόφωνα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Οι δηλώσεις για «μαξιλαράκια» και η σιγουριά κάποιων για 180 ναι, δεν με αφορούν. Οι βουλευτές δεν ποδηγετούνται από εκβιαστικές αναφορές”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα