Μητέρα και γιαγιά 6χρονης κατηγορούνται ότι βοηθούσαν τον παππού να την βιάζει

Μητέρα και γιαγιά 6χρονης κατηγορούνται ότι βοηθούσαν τον παππού να την βιάζει

Εφιαλτικές στιγμές στα χέρια της μητέρα του, του παππού και της γιαγιάς του, φέρεται να έζησε ένα κοριτσάκι 6 ετών στη Ρόδο. Τι υποστηρίζουν οι κατηγορούμενοι

Μια απεχθή υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ενός μικρού παιδιού από μέλη της οικογένειάς του, θα απασχολήσει τις επόμενες μέρες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν η μητέρα και η γιαγιά μιας 6χρονης, οι οποίες, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου, βοηθούσαν τον σύζυγο και πατέρα αντίστοιχα, να βιάζει το κοριτσάκι.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο γυναίκες κατηγορούνται για άμεση συνδρομή σε βιασμό και άμεση συνέργεια σε αποπλάνηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 10 έτη. Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου, το οποίο κατέστη αμετάκλητο με βούλευμα του Αρείου Πάγου, παραπέμφθηκε σε δίκη ο παππούς της 6χρονης για βιασμό κατ΄εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε το 10ο έτος της ηλικίας του κατ΄εξακολούθηση.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το παιδάκι, μετά τον χωρισμό των γονιών του, έμεινε με την μητέρα, που είχε πάρει προσωρινά την επιμέλεια, τον παππού, τη γιαγιά και τη θεία της, στο σπίτι των παππούδων στην Ιαλυσό Ρόδου. Το καλοκαίρι του 2001 αποκάλυψε στον πατέρα της ότι ο παππούς την ανάγκαζε σε ασελγείς πράξεις και αυτός προχώρησε σε καταγγελία.

Λίγες μέρες μετά, το κοριτσάκι εισήχθη στο νοσοκομείο του νησιού με συμπτώματα ζάλης και κοιλιακού άλγους και έγινε προσπάθεια να εξεταστεί προκειμένου να διευκρινιστεί αν όντως είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Η μητέρα της όμως την πήρε λαθραία από το νοσοκομείο και έτσι οι εν λόγω εξετάσεις δεν ολοκληρώθηκαν.

Κάτι που έγινε το καλοκαίρι του 2002, όταν και πάλι η μικρή εισήχθη στο νοσοκομείο με τα ίδια συμπτώματα. Ο σωματικός έλεγχος έδειξε την ύπαρξη κάποιου “περίεργου” άλγους ενώ η παιδοψυχίατρος που ορίστηκε από τον ανακριτή, αποφάνθηκε ότι το κορίτσι είχε συμπεριφορά συμβατή με ψυχολογικό τραύμα, που θα μπορούσε να προκληθεί από ακατάλληλη συμπεριφορά σε βάρος της. Μετά από εκείνες τις εξελίξεις, η επιμέλεια του παιδιού ανατέθηκε στον πατέρα.

Όσον αφορά τους κατηγορούμενους, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μεθοδεύσεις του πατέρα της μικρής. Η μητέρα της ανήλικης προσπαθούσε να πείσει την παιδοψυχίατρο πως όλα είναι τέλεια στην οικογένειά της, πως τα λεγόμενα της κόρης της προέρχονται από επέμβαση της γιαγιάς από την πλευρά του πατέρα για λόγους εκδίκησης και δεν φάνηκε να ανησυχεί για τις φλεγμονές της ανήλικης στο ουροποιητικό της σύστημα, που είχαν κατά το παρελθόν διαπιστωθεί. Παράλληλα, στην έκθεση αναφέρεται πως η μητέρα ένιωθε υπεύθυνη για την εμπλοκή του πατέρα της, και αγωνιούσε για την καταρράκωση της φήμης του, και ήθελε να τον προστατέψει.

Πληροφορίες από dimokratiki.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα