Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΣΤΟ INSTAGRAM

Με την κωδική ονομασία "fanellas", o Φάνης Παυλόπουλος μαγεύει τους απανταχού instagrammers με τις εκπληκτικές φωτογραφίες του. Υπάρχει άραγε μυστικό για την τέλεια φωτογραφία;

Αν ασχολείσαι  με το Instagram, αποκλείεται να μην τον έχει πάρει το μάτι σου, μη σου πω ότι σίγουρα τον ακολουθείς. Κωδική ονομασία ” fanellas“- μη ρωτάς πως βγήκε, ρώτησα και εγώ και άκρη δεν έβγαλα. Πρόκειται για inside joke. Έτσι φώναζαν τον Φάνη Παυλόπουλο οι φίλοι του και του έμεινε.

Ναι καλά κατάλαβες, αναφέρομαι στον περίφημο λογαριασμό που έχει στο Instagram ο ηθοποιός Φάνης Παυλόπουλος. 757 δημοσιεύσεις και 171.000 ακολούθους (ω ναι!) ο κατά…  Instagram fanellas έχει “χριστεί” influencer!

“Κατέβασα το instagram τον Φεβρουάριο του 2011 και η πρώτη φωτογραφία που ανέβασα ήταν ο πολυφωτογραφημένος πλέον πολυέλαιος του bar Nixon”, μου λέει, ενώ προσθέτει πως μετά από δύο χρόνια την έσβησε.

Λάτρης της συμμετρίας, την οποία χαρακτηρίζει “αιώνια αγαπημένη” σε όλες τις φωτογραφίες του,  ο Φάνης Παυλόπουλος απαθανατίζει διάφορα πράγματα. “Μπορεί να κολλήσω για μήνες και να φωτογραφίζω π.χ. κτήρια και μετά να τα βαρεθώ να φωτογραφίζω πορτραίτα”, αναφέρει.

Σημειώνει, δε, ότι τις περισσότερες φορές το concept μιας φωτογράφισης του βγαίνει επί τόπου. “Σπανίως προετοιμάζω το σκηνικό της φωτογράφισης”, τονίζει, ενώ όταν τον ρωτάω πόσο επεξεργάζεται τις φωτογραφίες του, μου απαντά πως εξαρτάται από τη φωτογραφία. “Το φως, τα χρώματα κλπ, παίζουν σημαντικό ρόλο. Χρησιμοποιώ 2 με 3 διαφορετικά apps κάθε φορά”, μου λέει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο Φάνης είναι influencer, επηρεάζει δηλαδή το δίκτυο και τους  χρήστες του και αυτό δεν το λέω εγώ, αλλά του το έχει ανακοινώσει το ίδιο το Instagram!

“Η αλήθεια είναι ότι δεν ήμουν προετοιμασμένος για αυτό που θα ακολουθούσε”, αναφέρει όταν του ανακοινώθηκε. “Ξεκίνησε ένας καταιγισμός από followers από όλο τον κόσμο. Ηταν τρελό στην αρχή αλλά μετά το συνήθισα και απλά συνέχισα να βγάζω φωτογραφίες», μου λέει και προσθέτει πως «το σημαντικότερο από αυτή την ιστορία εκτός από το δημιουργικό κομμάτι, δεν είναι οι followers, αυτοί έρχονται και παρέρχονται, αλλά η δημιουργία σχέσεων με άλλους χρήστες. Με πολλούς,  Έλληνες και ξένους, έχουμε γνωριστεί κι από κοντά και διατηρούμε επικοινωνία και εκτός της εφαρμογής”.

Έπειτα, του ζητάω να μου αποκαλύψει αν υπάρχει κάποιο “μυστικό” για να βγάζω και εγώ καλές φωτογραφίες που να κάνουν πάταγο. Και ο Φάνης μου απαντά με τον πιο ειλικρινή και αφοπλιστικό τρόπο: “Δεν έχω ιδέα! Συνήθως οι αγαπημένες μου φωτογραφίες έχουν τα λιγότερα like”.

“Το instagram έχει κι αυτό τάσεις και μόδες που δημιουργούν οι  ίδιοι χρήστες. Μόλις περάσει η μόδα ενός concept πέφτουν και τα likes”, υπογραμμίζει, ενώ σπεύδω να τον ρωτήσω αν υπάρχουν hashtags που αγαπά ή μισεί.

“Δεν είμαι πολύ φαν των hashtags. Συνήθως όταν οργανώνω ένα ταξίδι μπαίνω σε αυτά που αναφέρονται στη συγκεκριμένη πόλη που θα ταξιδέψω για να βρω locations που θα δεν πρέπει με τίποτα να χάσω”, μου λέει.

Το τοπ 5 των φωτογραφιών του fanellas κατά τον ίδιο

Η ηθοποιός Ειρήνη Μαργαρίτη στο milky way πάτωμα του σπιτιού της για την παράσταση 4ος όροφος.

Στις επικές σκάλες του Grande Bretagne Hotel στο Σύνταγμα.

Ηλιοβασίλεμα σε αιολικό πάρκο στην Κορινθία. Έβλεπα από μακριά τις ανεμογεννήτριες κάθε φορά που επισκεπτόμουν την περιοχή και με την βοήθεια του gps και των κατοίκων της περιοχής κατάφερα να βρω την διαδρομή.

Τοίχος σε κατάστημα παλιών επίπλων στο Μεταξουργείο.

Αυτή η φωτογραφία είναι από ένα private Shibari/Kinbaku show που έγινε στα πλαίσια μιας φωτογράφισης για ένα ηλεκτρονικό περιοδικό.

“Θέλω να φωτογραφίσω τον Αμερικάνικο νότο και την (πολύ) βόρεια Ευρώπη. Επόμενο βήμα η φωτογράφιση των ηθοποιών  του Bob Theatre Festival μαζί  με άλλους Έλληνες influencers”, μου λέει με χαρά.

Μετά από τόσες χιλιάδες followers έχει αλλάξει κάτι στη ζωή σου;, μου βγαίνει να τον ρωτήσω αυθόρμητα και μου απαντάει θετικά.

“Σε κάποιους θα φανεί αστείο, αλλά ναι. Οχι τόσο εξαιτίας των followers αλλά όσο με την ενασχόληση μου με το μέσο εν γένει”, λέει και ανατρέχει σε ένα πρόσφατο ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη.

“Βρεθήκαμε τις ίδιες μέρες, εντελώς συμπτωματικά περίπου 15 instagrammers από διαφορετικά σημεία του πλανήτη. Δώσαμε λοιπόν ραντεβού  στην ταράτσα του Grand Bazaar για να δούμε την δύση του ήλιου όλοι μαζί. Με κάποιους γνωριζόμουν ήδη, με κάποιους όχι. Άνθρωποι με διαφορετικές κουλτούρες και εικόνες μοιραστηκαμε λίγες ώρες μαζί”, αναφέρει.

“Αυτές οι στιγμές είναι που κάνουν το instagram ένα μαγικό μέσο”, καταλήγει και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη.

*Ο Φάνης Παυλόπουλος ετοιμάζει μια μίνι περιοδεία με την παράσταση «Το Σκυλί του Ωρίωνα» και παράλληλα ξεκουράζεται για να αντιμετωπίσει τον ερχόμενο επαγγελματικό χειμώνα. 

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Σπούδασε στην νέα σύγχρονη σχολή αθλητικής δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1 MediaLab και του SPORT24. Οι εγγραφές άρχισαν!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα