Παππάς υπέρ απογαλακτισμού της ΕΡΤ από την κυβέρνηση

Παππάς υπέρ απογαλακτισμού της ΕΡΤ από την κυβέρνηση

Το ενδεχόμενο το διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ να διορίζει όχι η κυβέρνηση, αλλά μία ανεξάρτητη αρχή άφησε ανοιχτό ο υπουργός Επικρατείας. Τι είπε για τις δηλώσεις Σταμάτη για το μαύρο στην ΕΡΤ

Στο ερώτημα εάν μετά τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου με τη δημοπρασία για τις τέσσερις πανελλαδικές άδειες που θα πάρουν ιδιώτες, ήρθε η ώρα να απογαλακτιστεί η ΕΡΤ από τον κρατικό μηχανισμό, έδωσε μία ενδιαφέρουσα απάντηση ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης.

Ο κ.Παππάς χαρακτήρισε αρνητικό το στενό εναγκαλισμό των κυβερνήσεων με το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα κατά το παρελθόν και είπε ότι με ψυχραιμία και απόσταση από το παρελθόν και τις βίαιες ενέργειες προηγούμενων κυβερνήσεων στην ΕΡΤ, πρέπει να ανοίξει μία συζήτηση για το πως ο δημόσιος φορέας θα έχει μία συνέχεια που θα υπερβαίνει τον πολιτικό κύκλο.

Δεν είναι ωραίο θέαμα να αλλάζουν διοικήσεις κάθε φορά που αλλάζουν κυβερνήσεις, είπε.

Εμείς ως κυβερνώντες να αποστασιοποιηθούμε από τον πειρασμό και να μην έχουμε ξανά φαινόμενα όπως το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ

Και στο ερώτημα εάν θα μπορούσε να διορίζεται ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ από ανεξάρτητες αρχές, απάντησε: “Είναι μία ιδέα που δεν πρέπει να αποκλείσουμε”, τονίζοντας ότι “και εμείς ως κυβερνώντες να αποστασιοποιηθούμε από τον πειρασμό και να μην έχουμε ξανά φαινόμενα όπως το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ”.

Δήλωσε μάλιστα ότι τον σόκαρε η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Σταμάτη πως η κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε την ΕΡΤ επειδή είχε συριζαίους δημοσιογράφους. “Ηταν κυνική ομολογία ότι το κλείσιμο δεν είχε να κάνε με εξοικονόμηση πόρων αλλά καθαρά με λογοκρισία και με εκτοπισμό να προσθέσω της ΕΡΤ από τη διεκδίκηση του ψηφιακού δικτύου που πήγε στη Digea, δηλαδή στην ενότητα ιδιωτικών σταθμών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα