ΝΔ: “Χαλασμένο τηλέφωνο” στην επικοινωνία Μεϊμαράκη -Τζιτζικώστα

ΝΔ: “Χαλασμένο τηλέφωνο” στην επικοινωνία Μεϊμαράκη -Τζιτζικώστα

Μεϊμαράκης: Πρότεινα στο Τζιτζικώστα να είναι παρών στην κοινοβουλευτική ομάδα και να καταθέτει τις προτάσεις του αλλά δε μου απάντησε. Τζιτζικώστας: Δεν έχω ενημερωθεί για τη συμμετοχή μου στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ

Σε κλίμα καχυποψίας μεταξύ των υποψήφιων προέδρων της ΝΔ ξεκινάει και επίσημα σήμερα η κούρσα για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη προτάθηκε και έγινε αποδεκτό από τους άλλους τρεις συνυποψηφίους του να είναι σύνεδροι στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα οι 4 υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ, ενώ επίσης σύμφωνα με την ίδια πλευρά προτάθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ με τον Απόστολο Τζιτζικώστα να παίρνει μέρος στην κοινοβουλευτική ομάδα προκειμένου να διατυπώνει τις θέσεις του και να συναποφασίζεται η στάση της ΝΔ στα κρίσιμα ζητήματα. Σύμφωνα με το Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο κ. Τζιτζικώστας δεν του έχει απαντήσει ακόμα στο θέμα της συμμετοχής του τελευταίου στην γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα.

Από την πλευρά του Απόστολου Τζιτζικώστα επιβεβαιώνεται η αποδοχή της πρότασης για τη συμμετοχή του ως συνέδρου στο ΕΛΚ ωστόσο ο ίδιος δηλώνει ότι δεν δέχτηκε καμία πρόταση από τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για τη συμμετοχή του στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Την ίδια στιγμή έχουν ξεκινήσει εκατέρωθεν διαρροές για τα διαδικαστικά. Συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα χρεώνουν στην πλευρά Μεϊμαράκη ότι “θέλει υψηλό αντίτιμο και λίγες κάλπες κάτι που θα ήταν καταστροφικό γιατί θα περιορίσει τη συμμετοχή” των ψηφοφόρων και επιμένουν ότι οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν “όχι μέσα στον Οκτώβριο”.

Για τα διαδικαστικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης απαντάει ότι τα διαδικαστικά είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της ΚΕΦΕ και δεν θα ασχοληθεί. Πάντως για την προβολή των θέσεων των υποψηφίων αντί του ντιμπέιτ που προτείνουν κυρίως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τάσσεται υπέρ δύο ανοιχτών συνδιασκέψεων της ΝΔ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο κ.Τζιτζικώστας στη συνέχεια με δήλωση του καλωσόρισε την τοποθέτηση Μεϊμαράκη, σημειώνοντας ότι πρέπει να διευκολυνθούν όλα τα μέλη και οι φίλοι της ΝΔ να εκφράσουν τη βούληση τους, όπως προβλέπει το καταστατικό. Πρότεινε επίσης τη διεξαγωγή πέντε θεματικών συνδιασκέψεων, στις οποίες να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι με ενδεικτικά βασικά θέματα την οικονομία και την επιχειρηματικότητα, την κοινωνική συνοχή, τους νέους και την ανεργία, τους θεσμούς που πρέπει να έχει η Ελλάδα του 21ου αιώνα και τους νέους ρόλους που πρέπει να αποκτήσει η βάση της ΝΔ στη λειτουργία του κόμματος.

Συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα κατέστησαν επίσης ξεκάθαρο ότι ο κ. Τζιτζικώστας αποδέχεται την πρόταση για συμμετοχή του στην επόμενη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ. Παράλληλα ζητούν απο τον πρόεδρο της ΝΔ Β. Μεϊμαρακη να ορίσει τη σχετική ημερομηνία σύγκλισης της ΚΟ.

Ο κ.Τζιτζικώστας και ο κ.Μεϊμαράκης είχαν τελικά λίγο μετά τις έξι τηλεφωνική επικοινωνία με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με πληροφορίες απο το περιβαλλον του κ. Τζιτζικώστα είχαν τον εξης διάλογο :

Απόστολος Τζιτζικώστας: “Βαγγέλη καλησπέρα. Πολυ καλή η πρότασή σου για να συζητήσουμε όλοι μαζί στην ΚΟ. Είναι πράγματι πολυ κρίσιμη η κατάσταση και πρέπει να συζητήσουμε όλοι μαζί τις συνέπειες του Μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι στη διάθεσή σου ακόμα και σήμερα το βράδυ να έρθω στη διευρυμένη σύσκεψη ή αύριο ή όποτε μου πεις για ΚΟ. Σημερα, κλείσαμε στόματα σε όσους αμφισβητούν την ενότητα της ΝΔ.”

Βαγγέλης Μεϊμαρακης: “Απόστολε, σε ευχαριστώ. Έτσι πρέπει να πάμε. Θα σε ενημερώσω ανάλογα και με τις εξελίξεις για την ΚΟ.”

Από την πλευρά του κ.Μητσοτάκη δηλώνουν πάντως θετικοί και στη διεξαγωγή debate και στη διεξαγωγή συνδιασκέψεων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα