Πέθανε ο τραγουδιστής του Stand By Me, Μπεν Ε. Κινγκ

Πέθανε ο τραγουδιστής του Stand By Me, Μπεν Ε. Κινγκ

Σε ηλικία 76 ετών έφυγε από τη ζωή ο τραγουδιστής της σόουλ και του R&B, Μπεν Ε. Κινγκ, η φωνή του θρυλικού Stand By Me (vid)

Την τελευταία του πνοή άφησε την Πέμπτη (30/04), σε ηλικία 76 ετών, ο ερμηνευτής του πασίγνωστου τραγουδιού Stand By Me, Μπεν Ε. Κινγκ. Ο θάνατός του τραγουδιστή της σόουλ και του R&B, προήλθε από φυσικά αίτια, σύμφωνα με συνεργάτη του.

Ο Μπέντζαμιν Ερλ Νέλσον γεννήθηκε στη Β. Καρολίνα, μεγάλωσε στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης και ξεκίνησε την καριέρα του με το συγκρότημα Five Crowns. Στη συνέχεια έγινε τραγουδιστής των Drifters, από τους οποίους έφυγε το 1960 και ακολούθησε σόλο καριέρα.

Σε συνέντευξη του το 2011 είχε αποκαλύψει ότι οι Drifters έχασαν την ευκαιρία να ηχογραφήσουν αυτοί το Stand By Me, όταν ο μάνατζερ τους ισχυρίστηκε ότι “δεν είναι κακό τραγούδι, αλλά δεν είναι αυτό που θέλουμε”.

Ο Μπεν Ε. Κινγκ λατρεύτηκε παγκοσμίως χάρη στην προαναφερόμενη επιτυχία του 1961, ωστόσο ήταν γνωστός ήδη από τα τέλη του 1950 με τους Drifters και τα τραγούδια There Goes Me Baby και Save The Last Dance For Me. Άλλες επιτυχίες του ήταν το Spanish Harlem, I (Who Have Nothing), and Don’t Play That Song (You Lied).

Το 2013 ο Κινγκ έκανε περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και πέρσι έδωσε συναυλίες στις ΗΠΑ, χωρίς ποτέ τα τελευταία χρόνια να κυκλοφορήσει είδηση ότι έπασχε από κάποια ασθένεια.

WER Photo of Ben E. King...UNSPECIFIED - JANUARY 01: Photo of Ben E King (Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images) WER Photo of Ben E. King...UNSPECIFIED - JANUARY 01: Photo of Ben E King (Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images)

 

Πηγή: The Telegraph

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα