Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα

Πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα
Συνεχίζονται γα δεύτερη ημέρα οι προσπάθειες κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην Σάμο,που ξέσπασε εχθές σε δασική έκταση κοντά σε παλιά χωματερή από εργασίες ηλεκτροσυγκόλησης,Σάββατο 9 Ιουλίου 2016 (EUROKINISSI/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) Eurokinissi

Υπό μερικό έλεγχο τα μέτωπα της Θεσσαλονίκης και της Λακωνίας, ενώ στην Λαυρεωτική η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Χίο που κατέστρεψε δεκάδες στρέμματα καλλιέργειας μαστιχόδεντρων. 31 αγροτοδασικές πυρκαγιές το τελευταίο 12ωρο

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση και έκταση με πουρνάρια, σε δύσβατο σημείο, στη Νέα Ραιδεστό Θεσσαλονίκης. Στο σημείο ωστόσο παραμένουν και επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Αξίζει να σημειωθεί πως, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12ωρου (06:00 – 18:00) εκδηλώθηκαν συνολικά 31 αγροτοδασικές πυρκαγιές σε όλη την Επικράτεια.

Νωρίτερα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η αγροτοδασική πυρκαγιά που είναι από το πρωί σε εξέλιξη στην περιοχή Σιδηρόκαστρο Λακωνίας καθώς και η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα σε έκταση με ξηρά χόρτα και ελιές στην περιοχή Πρισιλίμες του Δήμου Λαυρεωτικής Ανατολικής Αττικής.

Η φωτιά στη Λαυρεωτική ήταν αρχικά κοντά σε κατοικημένη περιοχή ωστόσο δεν κινδύνευσε άμεσα, ενώ χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής περιορίστηκε σύντομα.

Στο σημείο παραμένουν να επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο, 7 οχήματα ΟΤΑ και 4 βυτιοφόρα.

Στην Χίο η καταστροφική πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση, ωστόσο στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν με τον φόβο τυχόν αναζοπυρώσεων, πολύ ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με τις ενισχύσεις που έφτασαν το πρωί στο νησί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα