Η πρώτη ενδοκυβερνητική κόντρα δοκιμάζει το νέο σχήμα

Η πρώτη ενδοκυβερνητική κόντρα δοκιμάζει το νέο σχήμα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ;". ΣΤΗ ΦΩΤΟ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ(Α) ΚΑΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ(Δ) (ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η σύσκεψη στο Μαξίμου με Μητσοτάκη- Λοβέρδο για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα στο Παιδείας. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247

Της Βίκυς Σαμαρά

Η διαχείριση της αντιπαράθεσης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη και του νέου υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου για τις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα, της πρώτης ενδοκυβερνητικής κόντρας μετά τον ανασχηματισμό, θα δώσει και το στίγμα της κατεύθυνσης στην οποία θα κινηθεί η νέα κυβέρνηση.

Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη στο Μαξίμου, στην οποία όμως δεν συμμετείχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αλλά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και οι δύο εμπλεκόμενοι υπουργοί.

Η ενδοκυβερνητική διαπραγμάτευση όμως φαίνεται πως συνεχίζεται, καθώς σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους λύση στο θέμα θα δοθεί αργότερα απόψε.

Εντός της ημέρας πρέπει οπωσδήποτε να βγει η προκήρυξη προκειμένου οι 1180 εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα να υποβάλλουν αιτήσεις για νέες θέσεις , ο αριθμός των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί και θα αναφέρεται επίσης στην προκήρυξη.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένει ότι ο αριθμός αυτών που θα επανατοποθετηθούν δεν μπορεί να φτάσει τους 880, όπως ζητά ο νέος υπουργός Παιδείας και όπως ήθελε και ο προκάτοχος του. Και αυτό καθώς σε τέτοια περίπτωση αντίστοιχος αριθμός θέσεων θα πρέπει να αναζητηθεί από άλλες δεξαμενές, εφόσον ο συνολικός στόχος των 6.000 αποχωρήσεων μέχρι το τέλος του έτους παραμένει.

Ο κ.Μητσοτάκης επιμένει ότι πρέπει να τηρηθεί η συμφωνία, που αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και προβλέπει την επαναπροκήρυξη θέσεων για περίπου 500 από τους 1.136 διοικητικούς που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ανυποχώρητος ωστόσο φέρεται και ο κ.Λοβέρδος.

O κ.Μητσοτάκης χθες έστειλε επιστολή στους συναδέλφους του, υπενθυμίζοντας τις υποχρεώσεις κάθε υπουργείου στο πλαίσιο της διοικητικής μεταρρύθμισης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα