Υπονοούμενα για μαγνητοφώνηση του Παπαγγελόπουλου άφησε η Τσατάνη

Υπονοούμενα για μαγνητοφώνηση του Παπαγγελόπουλου άφησε η Τσατάνη
Cabinet meeting, Greek Parliament in Athens, Greece on May 10, 2016. / , , 10 , 2016 Menelaos Myrillas / SOOC

Για ‘παράνομη παγίδευση’ έκανε λόγο η Τασία Χριστοδουλοπούλου. Υπέρ των χειρισμών Τσατάνη ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.

Στην έμμεση αλλά σαφή παραδοχή ότι έχει μαγνητοφωνήσει τηλεφωνική συνομιλία της με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλο, προχώρησε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η εισαγγελέας εφετών Γεωργία Τσατάνη εγείροντας ερωτήματα για την νομιμότητα των χειρισμών της.

«Πράγματι έχω αποδεικτικά στοιχεία και επιφυλάσσομαι να τα καταθέσω στα αρμόδια όργανα» παραδέχτηκε η κυρία Τσατάνη απαντώντας σε σχετική ερώτηση της προέδρου της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Όταν μάλιστα η πρόεδρος της επιτροπής ρώτησε επανειλημμένα εάν τα αποδεικτικά στοιχεία συνίστανται σε μαγνητοφωνημένες συνομιλίες η κυρία Τσατάνη απέφυγε να το διαψεύσει αφήνοντας να εννοηθεί ότι όντως ηχογραφούσε τις συνομιλίες της με τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης τον οποίο καταγγέλλει. «Τα αποδεικτικά μου στοιχεία τα αναγράφω στην αναφορά μου και επιφυλάσσομαι να τα καταθέσω στα αρμόδια όργανα» συμπλήρωσε η εισαγγελέας εφετών. «Τα στοιχεία που επικαλούμαι θα τα καταθέσω μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και σύμφωνα με τους δικονομικούς κανόνες»

«Έχετε παγιδεύσει το τηλέφωνο του κ. Παπαγγελόπουλου; Τι είδους αποδεικτικά στοιχεία είναι αυτά;» επέμεινε η κυρία Χριστοδουλοπούλου αλλά δεν πήρε απάντηση. Η κυρία Τσατάνη δεν έκρυψε, μάλιστα, τον εκνευρισμό της για το γεγονός ότι οι χειρισμοί της έχουν προκαλέσει ερωτήματα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας. «Είμαι η καταγγέλλουσα και όχι η καταγγελλομένη, ούτε η κατηγορουμένη» είπε εμφανώς εκνευρισμένη.

Την κυρία Τσατάνη υπερασπίστηκαν, πάντως, οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν για τις ερωτήσεις της κυρίας Χριστοδουλοπούλου. Ειδικότερα οι Μ. Βορίδης, Χ. Αθανασίου (ΝΔ), ο Ευάγ. Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ) και ο Ιασ. Φωτήλας (Ποτάμι) άσκησαν κριτική στην κυρία Χριστοδουλοπούλου για την προσπάθειά της να διερευνήσει το θέμα. «Έχει πολλούς δικηγόρους εδώ η κυρία Τσατάνη» σχολίασε δηκτικά η κυρία Χριστοδουλοπούλου προκαλώντας αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που χαρακτήρισαν “απαράδεκτο” το σχόλιο της Προέδρου.

Προσφυγή Τσατάνη στη Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Θεσμών και Διαφάνειας

Η κυρία Τσατάνη προκάλεσε αρνητική αίσθηση όμως και από το γεγονός ότι επιβεβαίωσε ότι έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και συγκεκριμένα για τη στάση που τήρησαν «ένα ή δύο» μέλη της επιτροπής. Την ενέργεια αυτή της κυρίας Τσατάνη επέκρινε ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα