Η Mercedes διευρύνει την γκάμα των AMG μοντέλων της

Η Mercedes διευρύνει την γκάμα των AMG μοντέλων της

Πριν λίγα 24ώρα η Mercedes ανακοίνωσε τα πλάνα της να διευρύνει την γκάμα των AMG μοντέλων της δημοσιεύοντας ταυτόχρονα την φωτογραφία δύο νέων αυτοκινήτων, του C450 AMG και του καινούργιου GLE Coupe AMG Sport.

Οι φωτογραφίες του GLE Coupe AMG που είδαν το φως της δημοσιότητας, παραπέμπουν σε ένα μοντέλο που αποτελεί την έκδοση παραγωγής του Μercedes Benz Concept Coupe SUV, που παρουσιάστηκε φέτος στο σαλόνι αυτοκινήτου του Πεκίνου. 

Πρόκειται για ένα concept που είναι βασισμένο στην M-Class και θα ανταγωνιστεί την BMW X6. Έχει παρόμοιο κινητήρα με την τελευταία M-Class συμπεριλαμβανομένου των δύο AMG εκδόσεων εκ των οποίων η πρώτη, η GLE 400 διαθέτει έναν τούρμπο 3λιτρο V6 κινητήρα με ιπποδύναμη 329 αλόγων, ενώ η δεύτερη , η GLE 63 AMG εξολίζεται με έναν 5,5λιτρο τούρμπο V8 κινητήρα ο οποίος μάλιστα θα αποδίδει ιπποδύναμη της τάξης των 570 αλόγων.

Τέλος, φήμες αναφέρουν πως και το C450 και το GLE 450 AMG Sport θα έχουν μία αναβαθμισμένη έκδοση του 3λιτρου V6 κινητήρα, η οποία θα αποδίδει 360-370 άλογα.

To GLE θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, τον Ιανουάριο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα