Οι επιλογές Βενιζέλου και οι πράσινες καραμπόλες

Οι επιλογές Βενιζέλου και οι πράσινες καραμπόλες
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014. (EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ) Eurokinissi

Σε έναν ακόμα ανασχηματισμό δεν έλειψαν και οι καραμπόλες που άλλους τους έφεραν εντός κυβέρνησης και άλλοι έμειναν απλώς να περιμένουν ακόμα στο ...ακουστικό τους

Μπορεί ο Ανδρέας Λοβερδος να κέρδισε μια θεση στο νεο κυβερνητικό σχήμα, δεν συνέβη ομως το ίδιο και με τον συνοδοιπόρο του στην “Συμφωνία για τη νεα Ελλαδα” Χρήστο Αηδονη απο τη στιγμή που τα κενά στις θέσεις των υφυπουργών είχαν καλυφθεί απο την ποσόστωση που είχαν συμφωνήσει Σαμαρας και Βενιζελος.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Πιτταράς

Χαρακτηριστική επίσης είναι η περίπτωση του Ηλία Μοσιαλου το όνομα του οποίου έπαιζε έντονα τις προηγούμενες ημέρες στο πλαίσιο του ανοίγματος στο χώρο της Κεντροαριστεράς και όχι τυχαία. Άλλωστε ο ίδιος μετείχε ενεργά στο εγχείρημα της “ΕΛΙΑΣ”, ωστόσο φαίνεται πως αυτό που μέτρησε ήταν η ανάδειξη του στα υπουργικά έδρανα επι κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρεου… Οι πληροφορίες μάλιστα επιμένουν οτι ενώ βρισκόταν στα πλάνα του πρωθυπουργού και μάλιστα είχε προταθεί στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος ήταν αυτός που τον “έκοψε”.

Σε “σκωτσεζικο ντους” εξελίχθηκε και η πιθανή υπουργοποίηση για τον Γιαννη Κουτσουκο που δεν σταματούσε να δέχεται τα συγχαρητήρια των φίλων και ψηφοφόρων του λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις, σε μια στιγμή που το ονομα του για τουλάχιστον δυο θέσεις. Τελικά το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού δε ήρθε ποτέ και ο βουλευτής Ηλείας έμεινε στα κρύα του λουτρού.

Έκπληξη για πολλούς θεωρήθηκε η επάνοδος σε κυβέρνηση του Γιώργου Ντόλιου, υπουργού επι Παπανδρεου στο ίδιο πόστο του υπουργείου Εσωτερικών, τότε υπό τις εντολές του Γιάννη Ραγκούση.Η προηγούμενη εμπειρία του ωστόσο φαίνεται πως τον έφερε σε υπουργικό θώκους, όπως και το γεγονός οτι ο  Παρις Κουκουλοπουλος που ετοιμαζόταν να παει στην Βασιλισσης Σοφίας τελικά επελέγη στο Αγροτικής Ανάπτυξης, αφήνοντας κενή μια θέση.

Η “Ελια” πάντως δεν θα πρέπει να αισθάνεται και πολύ ικανοποιημένη απο την εκπροσώπηση της στο νεο σχήμα, αφού πρόσωπα που συνέδεσαν το όνομα τους με το εγχείρημα δεν ήταν και στις τελικές επιλογές. Η στενή συνεργάτης του κ.Βενιζελου, Συλβάνα Ραπτη, ο Παντελης Καψης και ο Κυριάκος Πιερρακακης “πλήρωσαν” την υποψηφιότητα τους στην ευρωβουλή, απο τη στιγμή που η ηγεσία της Χαριλάου Τρικουπη είχε προαποφασίσει να μην δοθούν Υπουργεία σε υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα