Διαδοχή στη ΝΔ: Το μπρα ντε φερ των υπογραφών

Διαδοχή στη ΝΔ: Το μπρα ντε φερ των υπογραφών
Οι Βουλευτές της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ), ’δωνης Γεωργιάδης (Κ) και ο Μάκης Βορίδης (A) συνομιλούν στη συνεδρίαση των επιτροπών προκειμένου να συζητηθεί το σχέδιο νόμου με το κείμενο της συμφωνίας στην όποια κατέληξε η ελληνική κυβέρνηση με τους εταίρους της χώρας στην αίθουσα της ολομέλειας της Βουλής, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Άνοιξε τα χαρτιά του ο Μεϊμαράκης. Το ρήγμα στις σχέσεις Γεωργιάδη - Βορίδη. Το αίνιγμα Κικίλια και ο εκνευρισμός καραμανλικών στελεχών

Τρία 24ωρα πριν κλείσει η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο των βασικών διεκδικητών της προεδρίας της ΝΔ. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε χτες το πρώτο βήμα για την ανακοίνωση της δικής του υποψηφιότητας, με τους συνεργάτες του να δηλώνουν πως στις υπογραφές που συγκεντρώνει δεν θα συμπεριλαμβάνονται βουλευτές και περιφερειάρχες.

Την ίδια στιγμή όμως εκνευρισμό εκφράζει ανοιχτά πλέον μερίδα καραμανλικών τόσο ως προς τη διαδικασία που έχει ακολουθηθεί ως τώρα και τις παρασκηνιακές κινήσεις που γίνονται, στέλνοντας παράλληλα και μηνύματα να είναι όσο το δυνατόν λιγότεροι οι υποψήφιοι. Από τις πιο ηχηρές παρεμβάσεις ήταν αυτή του βουλευτή Σερρών Κώστα Καραμανλή, που τήρησε αποστάσεις απ’ όλους τους υποψηφίους διαψεύδοντας τη φημολογία που τον ήθελε να στηρίζει την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, ενώ και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έκανε λόγο για κίνδυνο γελοιοποίησης της παράταξης.

Το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει ως προς το γεγονός ότι οι Μεϊμαράκης, Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας έχουν τις απαιτούμενες υπογραφές για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων τους, ενώ τα πράγματα έχουν ξεδιαλύνει και ως προς την επισημοποίηση της απόσυρσης του Μάκη Βορίδη, τον οποίο πρόλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης και χωρίς να έχει προηγηθεί μεταξύ τους συνεννόηση σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ως αυτή τη στιγμή.

Το θέμα είναι αν ο Άδωνις Γεωργιάδης  που έχει ριχτεί στη μάχη της συλλογής των 50 υπογραφών θα καταφέρει να τις βρει. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα πάρει την υπογραφή του Μάκη Βορίδη, η άποψη του οποίου είναι πως «οι βουλευτές θα πρέπει να απόσχουν γενικά» από τη διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Βασίλης Κικίλιας καθώς πληροφορίες που διέρρεαν τον ήθελαν ακόμα και σήμερα να καταθέτει την υποψηφιότητά του, αλλά και πάλι δεν είναι σαφές αν πράγματι έχει βρει τις απαιτούμενες υπογραφές.

Πάντως οι πληροφορίες του news247 επιμένουν ότι ο Βασίλης Κικίλιας ως νέος υποψήφιος θα μπορούσε να έχει διείσδυση και πέραν των σαμαρικών, ειδικά στην περίπτωση που μερίδα της ΝΔ που αντιτίθεται στην υποψηφιότητα Τζιτζικώστα θέλει να κόψει ψήφους από τον νεαρό περιφερειάρχη.

Την ίδια ώρα η Όλγα Κεφαλογιάννη φέρεται να λέει σε βουλευτές που συνομιλεί ότι διαθέτει τις απαιτούμενες υπογραφές για την κατάθεση της υποψηφιότητάς της, ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα δεν είναι σαφή και ξεκάθαρα.

Από τα ονόματα που είχαν ακουστεί τις προηγούμενες μέρες ο Κώστας Μπακογιάννης με δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα. Ο δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Πατούλης θα επιδιώξει να είναι υποψήφιος μόνο στην περίπτωση που δεν είναι υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Πάντως δεν λείπουν και εκείνοι οι βουλευτές που μιλούν για ρεύμα που υπάρχει και θέλει το «νέο» χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίζουν αν αυτό το ρεύμα υπέρ του νέου το καλύπτει μια από τις υπάρχουσες στο τραπέζι υποψηφιότητες ή αν αυτό οδηγήσει σε μια υποψηφιότητα έκπληξη της τελευταίας στιγμής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα