Προχωρά η διαπραγμάτευση στο Παρίσι. “Ήρθαμε για να κλείσουμε το βιβλίο”, λέει ο Χαρδούβελης

Προχωρά η διαπραγμάτευση στο Παρίσι. “Ήρθαμε για να κλείσουμε το βιβλίο”, λέει ο Χαρδούβελης
ΑΘΗΝΑ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΚΙΚΑ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

Μαραθώνιες διαπραγματεύσεις της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους εκπροσώπους της Τρόικα στο Παρίσι. Θα συνεχιστούν οι συζητήσεις και την Τετάρτη

Η συζήτηση προχωρά αναλυτικά και διεξοδικά σε όλα τα δημοσιονομικά ζητήματα, ιδιαίτερα στις νέες προτάσεις της ελληνικής πλευράς. Αυτό σημειώνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, με αφορμή τη συνάντηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους εκπροσώπους της τρόικας στο Παρίσι.

Την Τετάρτη η έναρξη των συζητήσεων προβλέπεται από τις 8 το πρωί, με στόχο την ολοκλήρωσή τους μέσα στην ημέρα.

Σε δηλώσεις του νωρίτερα, προς τους δημοσιογράφους, ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, είπε:

“Ήλθαμε να κλείσουμε το βιβλίο. Έχουμε έλθει για να συνεχίσουμε τη συζήτηση, κάνουμε πρόοδο και συνεχίζουμε”.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η συνάντηση γίνεται σε έναν “ελληνικό χώρο”, που είναι το κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ.

“Είναι ένας τρόπος για να συναντήσουμε εδώ όλες τις πλευρές”, πρόσθεσε, “και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει σύγκλιση. Τα θέματα είναι διάφορα, σκοπός είναι να συνεχισθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας παράλληλα με δημοσιονομική εξυγίανση και όλες τις δομικές μεταρρυθμίσεις”, υπογράμμισε, αποφεύγοντας πάντως να απαντήσει σε ερώτημα, σχετικά με το δημοσιονομικό κενό.

Υπενθυμίζεται, ότι την διαπραγματευτική ομάδα από ελληνικής πλευράς απαρτίζουν ο κ.Χαρδούβελης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Τάσος Αναστασάτος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, από το Μαξίμοι οι Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου και από το ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Πρωτόπαππας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα