Δίκη Χρυσής Αυγής. Πατέρας Φύσσα προς υπερασπιστές: Αν με σεβόσουν, δεν θα ήσουν εδώ

Δίκη Χρυσής Αυγής. Πατέρας Φύσσα προς υπερασπιστές: Αν με σεβόσουν, δεν θα ήσουν εδώ
Ο Παναγιώτης Φύσσας, πατέρας του Παύλου Φύσσα καταθέτει στην δίκη της "Χρυσής Αυγής" στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Ένταση και διαπληκτισμοί προκλήθηκαν στη δίκη της Χρυσής Αυγής, όταν ο Παν. Φύσσας άρχισε να δέχεται ερωτήσεις από την υπεράσπιση, και κυρίως από το συνήγορο του Γ. Ρουπακιά. Την ίδια ώρα αίτημα να συμπεριληφθεί στη δικογραφία η συνέντευξη Μιχαλολιάκου περί "πολιτικής ευθύνης της ΧΑ" στη δολοφονία Φύσσα, κατέθεσε η πολιτική αγωγή

Αίτημα με το οποίο ζητείται να συμπεριληφθεί στη δικογραφία της Χρυσής Αυγής η ηχογραφημένη συνέντευξη του Νίκ. Μιχαλολιάκου, όπου μίλησε για “πολιτική ευθύνη του κόμματος” αναφορικά με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κατέθεσε η πολιτική αγωγή στο δικαστήριο.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της πολιτικής αγωγής, Κ. Παπαδάκης, ανέφερε χαρακτηριστικά: “Η δήλωση του κατηγορούμενου και αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ., Ν. Μιχαλολιάκου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στις 17.9.2015 ότι η ΧΑ αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της ανθρωποκτονίας του Π. Φύσσα σχετίζεται με την εκδικαζόμενη υπόθεση και πρέπει να ληφθεί υπόψη και να αξιολογηθεί δικαστικά. Επειδή δεν υπέπεσε μέχρι τώρα στην αντίληψή μας αυτεπάγγελτη αναζήτηση του υλικού της συνέντευξης εκ μέρους του δικαστηρίου και της εισαγγελίας ζητάμε να παραγγελθεί το cd από τον σταθμό Real Fm ώστε να συμπεριληφθεί στα αναγνωστέα της δικογραφίας”.

Εντάσεις

Η κατάθεση του Παν. Φύσσα συνεχίστηκε με τις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Ενδεικτικό της τεταμένης ατμόσφαιρας είναι ο διάλογος ανάμεσα στον πατέρα του Παύλου Φύσσα και στην πρώτη δικηγόρο, κ. Βελέντζα (υπεράσπιση Ιω. Άγγου) που προχώρησε σε ερωτήσεις.

Υπεράσπιση: Δεδομένου ότι σεβόμαστε το πένθος σας, θα κάνω λίγες ερωτήσεις για την υπόθεση.

Π.Φ.: Μην παίζεις με εμένα. Δεν σέβεσαι. Αν σεβόσουν, δεν θα ήσουν εδώ. Δεν σου απαντάω γιατί δεν είσαι ειλικρινής. Δεν σέβεσαι..

Συν: Καταθέσατε αίτημα στην ανακρίτρια Πειραιά να λάβετε όλο το οπτικοακουστικό υλικό της υπόθεσης που δημοσιεύθηκε ήδη στο Πρώτο Θέμα.

Π.α.: Ηταν σαφές το αίτημά μας! Ήταν μόνο για τη φωτογραφία.

Συν: Μη με διακόπτετε! Πήρατε απάντηση στο αίτημά σας;

ΠΦ: Δεν δέχομαι να σου απαντήσω.

Στη συνέχεια, όταν συνήγορος άρχισε να ρωτά για τα τραγούδια του Παύλου Φύσσα, επισημαίνοντας ότι δεν είχαν αντιφασιστικό μήνυμα, αλλά αφορούσαν προσωπικές του αναζητήσεις, φωνές ακούστηκαν από το ακροατήριο, ενώ αρκετοί παρευρισκόμενοι έφυγαν από την αίθουσα, με έναν να φωνάζει: “Θα σου γράψουμε καινούργιο (σ.σ. τραγούδι) ρε καραγκιόζη!”

Οι μεγαλύτερες εντάσεις προκλήθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, ο συνήγορος του Γ. Ρουπακιά, με πολίτες του ακροατηρίου να φεύγουν διαρκώς από την αίθουσα, φωνάζοντας αγανακτισμένοι.

Ρουμπέκας (υπεράσπιση Ρουπακιά): Αναφέρατε ότι ανά 2-3 άτομα παρεμπόδιζαν τον Φύσσα και τον χτυπούσαν. Οι φίλοι του γιου σας τί έκαναν εκείνη τη στιγμή και ποσοι ήταν;

ΠΦ: Δεν γνωρίζω πόσοι ήταν.

Συνηγ: Πως δικαιολογείτε ότι άφησαν απροστάτευτο το γιό σας;

ΠΦ: Έφυγαν για να σωθούν.

Συν: Γιατί δεν ζητήσατε στο γιατρό που μίλησε για επαγγελματικό χτύπημα, να κληθεί ως μάρτυρας;

ΠΦ: Είναι κάτι που δεν το σκέφτηκα. Εκείνη τη στιγμή βλέπω το παιδί μου νεκρό, δεν είχα μυαλό.

Συν: Επιρρίπτετε ευθύνες στο ΕΚΑΒ για την καθυστέρηση;

ΠΦ: Πριν έρθει το ασθενοφόρο, είχε πεθάνει… Εκείνη τη στιγμή, ήλπιζα απλά να τον επιστρέψω….

Συν: Στους αστυνομικούς επιρρίπτεται ευθύνες;

ΠΦ: Διότι δεν κάναν τη δουλειά τους. Φυλούσαν τα 60 άτομα αντί την άλλη πλευρά. Δεν ήταν λογικό. Δεν το σκέφτηκαν;

Συν: Είπατε ότι έστρεψε το μαχαίρι …

ΠΦ: Πεταλούδα το λέτε εσείς αυτό.

Συν: Ποιοί εμείς; Τέλος πάντων… Όταν του είπε ο γιατρός ότι ήταν επαγγελματικό το μαχαίρι…

ΠΦ: Προσπαθείς να μας πεις ότι ευθύνεται το ασθενοφόρο;

Πρ: Ποιά είναι η θέση του πελάτη σας, κύριε συνήγορε;

Συν: Ο γιατρός στο νοσοκομείο μίλησε για επαγγελματικό χτύπημα για να καλύψει ευθύνες του ΕΚΑΒ για την καθυστέρηση…

Ακροατήριο: Ρε σαχλαμάρα… είπαμε!

Πρ: Μην απαντάτε κ. μάρτυρα.

Η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή, οπότε και προβλέπεται να καταθέσει η μητέρα και η αδελφή του Παύλου Φύσσα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα