Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με αστυνομικούς σε Λήμνο και Άη Στράτη

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με αστυνομικούς σε Λήμνο και Άη Στράτη

Εννέα άτομα συνελήφθησαν, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί, πέντε αναζητούνται και άλλα 31 εμπλέκονται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο

Στα χνάρια πολυμελούς οργάνωσης, που διακινούσε συστηματικά ναρκωτικά στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, έφτασε, μετά από πολύμηνη έρευνα, η αστυνομία. Συνελήφθησαν εννέα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο αστυνομικοί, αναζητούνται πέντε ενώ κατηγορούνται επιπλέον 31, για τα οποία δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής της αυτόφωρης διαδικασίας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι υπήρξε συνεργασία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Μυτιλήνης με επιχειρήσεις την Κυριακή (23/11) στην Αθήνα και τη Λήμνο. Από τα εννέα άτομα που συνελήφθησαν, οι δύο είναι αστυνομικοί, ένας υπαστυνόμος Β΄ και ένας ανθυπαστυνόμος, που υπηρετούν στη Λήμνο και οι άλλοι επτά ιδιώτες (πέντε ημεδαποί, δύο αλλοδαποί).

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, για αντίσταση, υπόθαλψη εγκληματία, κατάχρηση εξουσίας, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Από τον Δεκέμβριο του 2013 η έρευνα

Όσον αφορά το χρονικό της υπόθεσης, από τον Δεκέμβριο του 2013 η αστυνομία στη Μυτιλήνης διερευνούσε τη δράση οργάνωσης, που εισήγαγε και μετέφερε στην Ελλάδα ναρκωτικά, διακινώντας τα στη συνέχεια στο νησί. Τότε διαπιστώθηκε η εμπλοκή των δύο αστυνομικών, οι οποίοι παρείχαν σημαντική συνδρομή στο πληροφοριακό σκέλος όσο και στην συγκάλυψη μελών της οργάνωσης. 

Ο αρχηγός, που είναι ημεδαπός και αναζητείται, προμήθευε με ηρωίνη δύο άλλα βασικά στελέχη του κυκλώματος, οι οποίοι με τη σειρά τους διοχέτευαν τις δόσεις στην αγορά της Λήμνου και του Άη Στράτη. Τα ναρκωτικά μεταφέρονταν είτε ακτοπλοϊκώς μέσω της γραμμής Λαύριο-Μύρινα, είτε με αποστολή συστημένων δεμάτων από περιοχές της Αθήνας στη Μύρινα, μέσω εταιρίας ταχυμεταφορών. Μάλιστα προκειμένου να μην γίνονται αντιληπτά τα ναρκωτικά, τα έκρυβαν συνήθως σε τροφές για σκύλους.

Σε έρευνες που έγιναν σε σπίτια, οχήματα και σε διάφορους χώρους, βρέθηκαν 581,75 γραμμάρια κάνναβης, 74,67 γραμμάρια ηρωίνης, παραστατικά τραπεζικών συναλλαγών 7.200 ευρώ, το ποσό των 9.690 ευρώ που προέρχεται από τη διακίνηση των ναρκωτικών, 11 μαχαίρια διαφόρων τύπων και ένα ξύλινο ρόπαλο.

Να σημειωθεί ότι ο ανθυπαστυνόμος τελεί από τον Μάρτιο του 2013 σε διαθεσιμότητα για πλαστογραφία, εκμετάλλευση εμπιστευμένων πραγμάτων και πλημμελή φύλαξη υπηρεσιακού οπλισμού ενώ ο υπαστυνόμος τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα. Παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα