Όριο στα κατοικίδια

default image

Τα τελευταία 30 χρόνια οι Κινέζοι είχαν το δικαίωμα να κάνουν μόνο ένα παιδί και τώρα οι κάτοικοι της Σαγκάη βρίσκονται αντιμέτωποι με ακόμα ένα περιορισμό, αυτόν που αφορά τον αριθμό των σκύλων κατοικίδιων

Τα τελευταία 30 χρόνια οι Κινέζοι είχαν το δικαίωμα να κάνουν μόνο ένα παιδί και τώρα οι κάτοικοι της Σαγκάη βρίσκονται αντιμέτωποι με ακόμα ένα περιορισμό, αυτόν που αφορά τον αριθμό των σκύλων κατοικίδιων.

Έτσι η κυβέρνηση τονίζει ότι πλέον για κανένα δεν θα επιτρέπεται να είναι κάτοχος πάνω από ένα σκύλο δηλώνοντας ότι θα δείξει μηδενική ανοχή σε αυτό το θέμα.

Όσοι λοιπόν  έχουν πάνω από ένα σκύλο έχουν χρονικό όριο τριών μηνών για να του βρουν κάποιο σπίτι αλλιώς θα παρέμβει η κυβέρνηση και θα το μεταφέρει στους αρμόδιους οργανισμούς υιοθεσίας ζώων. Λες και τα άμοιρα ζωάκια δεν αποτελούν μέλη της οικογένειας του ιδιοκτήτη αλλά είναι άψυχα αντικείμενα.

Η κυβέρνηση βλέπει δε ως μόνη εναλλακτική λύση  τη στείρωση του ζώου για να μη γεννήσει.

Αυτή η κίνηση αποτελεί απάντηση της κυβέρνησης όπως αναφέρει “στο συνεχές γάβγισμα και τις ακαθαρσίες των ζώων που μολύνουν τη πόλη” οι σκύλοι μολύνουν το περιβάλλον και την υγιεινή της πόλης.

Μάλιστα παραδέχονται ότι ο χώρος είναι περιορισμένος για τους 20 εκατ. κατοίκους και τα 800.000 σκυλιά τους.

Αν και ακόμα αυτό το μέτρο δεν έχει γίνει νόμος, η αντίδραση των φιλόζωων είναι πολύ μεγάλη.

Ένας κάτοικος έγραψε εξοργισμένος στο διαδίκτυο: “Πρόκειται να κρατήσουμε τους σκύλους μας σπίτι. Τι θα κάνετε λοιπόν θα διαρρήξετε τα σπίτια μας και θα μας τα πάρετε με τη βία; Αν τολμάτε κάντε το!”.

Για να έχει κάποιος ένα σκύλο στη Κίνα πρέπει να έχει κάτι σαν άδεια που πρέπει να πληρώνει κάτι το οποίο αποτελεί και το μήλον της έριδος για τους φιλόζωους.

Η κυβέρνηση για να πείσει τους ιδιοκτήτες να δεχτούν αυτό το μέτρο, δηλώνει ότι θα μειώσει τη τιμή της άδειας αλλά και το κόστος των εμβολίων και των τσιπ από 2000 γιαν σε 300.

Ωστόσο αρκετοί είναι αυτοί που παρανομούν και δεν βγάζουν μια τέτοια άδεια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα