Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σύγχρονη επιχείρηση

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σύγχρονη επιχείρηση

Είναι γεγονός πως το δημόσιο χρέος, η συρρίκνωση του δημοσίου τομέα, η μειωμένη παραγωγικότητα, η ανεργία αποτελούν μερικά από τα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική οικονομία. Συμβολή στην αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των παθογενειών μπορεί να έχει η επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με το βιβλίο « Επιχειρηματικότητα και Μικρές Επιχειρήσεις » κάτω από συνθήκες αβεβαιότητας και αλλαγής, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί βασικό πυλώνα της ανταγωνιστικότητας και της οικονομίας δεδομένης της σημαντικής συνεισφοράς των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην απασχόληση, την παραγωγικότητα και την οικονομική ανάπτυξη. Προϋποθέσεις γι’ αυτό στέκονται, κατά το βιβλίο « Καινοτομία και Αλλαγή στο Επιχειρείν », η καινοτομία, η αλλαγή και η σωστή αντίληψη σε θέματα μετασχηματισμών, ενώ όπως μας διδάσκει η « Γυναικεία Επιχειρηματικότητα » αναπόσπαστα στοιχεία αποτελούν ο δυναμισμός, η δημιουργικότητα και η εξωστρέφεια σε μια κοινωνία απαλλαγμένη από στερεότυπα και παθογένειες, όπου γυναίκες και άνδρες συμπορεύονται για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας.

Αναλυτικότερα, η έναρξη μιας νέας επιχείρησης, η οργάνωση και η διοίκηση αυτής, καθώς και η οργάνωση και διοίκηση μιας υπάρχουσας επιχείρησης, απαιτεί τις γνώσεις του Μάνατζμεντ. Το βιβλίο « Αποτελεσματικό Μάνατζμεντ στο ελληνικό επιχειρείν » βασισμένο στη σύγχρονη πραγματικότητα του ελληνικού επιχειρείν και αξιοποιώντας πληθώρα παραδειγμάτων από τον κόσμο των επιχειρήσεων παρουσιάζει όλες τις λειτουργίες του Μάνατζμεντ και τις δραστηριότητες των διοικητικών στελεχών στη σύγχρονη επιχείρηση. Εάν, μάλιστα, ενδιαφέρεστε ιδιαιτέρως για τη λιανική πώληση, « η Λιανική Πώληση στο ελληνικό επιχειρείν » είναι το κατάλληλο εγχειρίδιο για εσάς, καθώς αποτελεί μια συστηματική διαπραγμάτευση της σημασίας, του ρόλου και των τρόπων ανάπτυξης της λιανικής πώλησης στο σύγχρονο ελληνικό επιχειρείν.

Βέβαια, είναι απαραίτητο να αναγνωρίσετε τη σημασία του ανθρώπινου παράγοντα στη βιωσιμότητα και την παραγωγικότητα της επιχείρησης. Πολύτιμος σύμβουλος σε αυτό στέκεται « η Διοίκηση Ανθρωπίνου Δυναμικού στο ελληνικό επιχειρείν », μια ολοκληρωμένη και περιεκτική θεώρηση της έννοιας και του περιεχομένου της διοίκησης ανθρωπίνου δυναμικού στη σύγχρονη επιχείρηση.

Παράλληλα, η σύγχρονη επιχείρηση δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβλέψει τις ευκαιρίες της ψηφιακής εποχής και τη σημασία του ηλεκτρονικού επιχειρείν. Σε ένα περιβάλλον, όπου η εκθετική ανάπτυξη της τεχνολογίας και ειδικότερα των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας μετασχηματίζουν τον τρόπο με τον οποίο οργανισμοί και επιχειρήσεις αλληλεπιδρούν με πελάτες, προμηθευτές και συνεργάτες, το βιβλίο « Ηλεκτρονικό Επιχειρείν και Μάρκετινγκ » προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στο σχεδιασμό, υλοποίηση και βελτίωση της στρατηγικής ηλεκτρονικού επιχειρείν και μάρκετινγκ, καθώς και στη μέτρηση της αποτελεσματικότητας αυτής.

Μία ακόμη διάσταση της επιχειρηματικότητας που διεκδικεί να παίξει τον δικό της ρόλο σε αυτή την ταραχώδη περίοδο οικονομικής κρίσης, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην επίλυση αυτών των προβλημάτων, είναι η κοινωνική επιχειρηματικότητα. Το πρώτο ελληνικό βιβλίο που άπτεται του εν λόγω αντικειμένου, η « Κοινωνική Επιχειρηματικότητα », μυεί τον αναγνώστη στην τέχνη του κοινωνικού επιχειρείν προσεγγίζοντας ποικίλα θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας, σκιαγραφώντας προφίλ κοινωνικής ηγεσίας και αναλύοντας πρακτικές κοινωνικών επιχειρήσεων στο ελληνικό και διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον μέσα από πλήθος case studies προκειμένου να συνδυαστεί η θεωρία με την πράξη, το καλό με το βιώσιμο.

Κλείνοντας, πρέπει να υπογραμμίσουμε πως εάν επιθυμείτε να ξεχωρίσετε και να αναδειχθείτε νικητής στον στίβο της επιχειρηματικότητας, δεν αρκεί να εφαρμόζετε επιμελώς τους κανόνες του επιχειρείν. Πρέπει να προχωρήσετε αντίθετα προς το ρεύμα, να αμφισβητήσετε το συμβατικό επιχειρείν, να ακολουθήσετε το ένστικτό σας, να επαναστατήσετε! Το βιβλίο-οδηγός « Επανάσταση στο Επιχειρείν » σας προσφέρει εκατό πολύτιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εντοπίσετε ευκαιρίες, να αποφύγετε παγίδες και να δημιουργήσετε τη δική σας επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία.

Όλα τα παραπάνω βιβλία ανήκουν στη σειρά Επιχειρείν / Επιχειρείν Start-up του εκδοτικού οίκου Rosili, σειρά η οποία αποτελείται από βιβλία-οδηγούς για τη δημιουργία, ανάπτυξη και λειτουργία της σύγχρονης επιχείρησης. Μπορείτε να ενημερωθείτε στο www.epixeirein.rosili.gr .

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα