Οι καλύτερες ατάκες του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Sport24 Radio 103.3 FM

Οι καλύτερες ατάκες του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Sport24 Radio 103.3 FM

Ο πρώτος στην κούρσα για τη θέση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ανοίγει τα χαρτιά του στην εκπομπή των Θ. Λάλα και Χ. Παυλίδη. Η μάχη με την "εντεκάδα" των αντιπάλων, οι αντιρρήσεις της μεγάλης του κόρης, η αξιολόγηση, η προσέγγιση της νεολαίας και ο "Βαρουφάκης ως αλλοτινός Ποτέλι". Διαβάστε τις καλύτερες ατάκες (Vids)

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο υποψήφιος για τα ηνία της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στους δημοσιογράφους Θανάση Λάλα και Χάρη Παυλίδη και την εκπομπή “Η Μπάλα στην Εξέδρα”, στα πλαίσια του νέου, ανανεωμένου προγράμματος του ραδιοσταθμού Sport24 Radio 103.3 FM.

Το NEWS 247 συγκέντρωσε τις καλύτερες ατάκες:

Για το γήπεδο και τον Ολυμπιακό:

– Παίζω ακόμη στην ομάδα αποφοίτων του σχολείου μου και φοράω φανέλα με το νούμερο “8”, δεξί half (κεντροδεξιά δηλαδή).

– Δεν το έκρυψα ποτέ. Είμαι Ολυμπιακός!

– Δεν πάω γήπεδο και μου λείπει.

Για τις υποψηφιότητες:

– Έχουμε βγει στο γήπεδο, αλλά ακόμη δεν έχει σφυρίξει ο διαιτητής και δεν ξέρουμε ακόμη πώς θα παραταχθεί η εντεκάδα.

– Στο στίβο, υπάρχουν και οι λαγοί.

– Ανοίγουμε το κόμμα στην κοινωνία και σε όσους θέλουν να ψηφίσουν για πρόεδρο της ΝΔ.

– Εγώ τις 50 υπογραφές, τις δρομολογώ. Όλοι τις δρομολογούμε!

– Εμένα δεν μου αρέσουν να αποφασίζουν λίγοι για το τί θα συμβεί στη ΝΔ. Μου αρέσουν οι ανοιχτές διαδικασίες. Να έρθουν οι Νεοδημοκράτες, όσο το δυνατόν περισσότεροι, να πουν την άποψή τους για το ποιος πρέπει να είναι πρόεδρος.

– Ένα είναι το γήπεδο. Σε αυτό πρέπει να παίζουν όλοι μπάλα. Αν δεν μπορείς να παίξεις εκεί, τότε έχουμε πρόβλημα.

– Είναι δύσκολο για κάποιον (όσο καλός και να είναι) να είναι πρόεδρος της ΝΔ και να μην είναι βουλευτής (αιχμές για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα).

– Εγώ παίζω μπάλα, ο Άδωνις τένις.

– Ανακοίνωσα πρώτος την υποψηφιότητά μου, γιατί είχα αποφασίσει ότι θα κάνω αυτό το βήμα (και όχι για να προλάβω την αδερφή μου).

– Κανείς από την οικογένειά μου, δεν αιφνιδιάστηκε με την υποψηφιότητά μου. Και προφανώς δεν το έμαθαν από την ΤV.

– Όλες οι οικογένειες έχουν τις περιπλοκότητες και τις διαφορές τους (για την Ντόρα Μπακογιάννη). Όταν έφτιαξε τη ΔΗΣΥ δεν την ακολούθησα. Η ΝΔ είναι το σπίτι μου. Με αυτήν εκλέχτηκα. Δεν θεωρούσα σωστό να φύγω.

– Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι άνθρωπος που πείθεται πολύ εύκολα και δεν είναι καθόλου πεισματάρης.

– Πρέπει να είσαι σίγουρος ότι το αντέχεις! (για την αρχηγία).

– Η ΝΔ είναι ένα κουρασμένο κόμμα. Και δεν μιλάει πια στη νεολαία. Μάς ψηφίζουν κυρίως, οι συνταξιούχοι. Έχουμε πρωτίστως, δημογραφικό πρόβλημα, όπως η χώρα.

– Εάν υπήρχε καλύτερη επιλογή από εμένα, δεν θα κατέβαινα υποψήφιος.

– Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε πολύ καλή δουλειά και συγκράτησε τις δυνάμεις του κόμματος. Εγώ θα τις διευρύνω!

– Οι πολίτες νομίζουν ότι είναι εύκολη δουλειά, αλλά εμείς τρώμε πολύ… ξύλο. Υπάρχει αδικία. Μας επιλέγουν οι πολίτες με σταυρό. Εγώ σας λέω: Κοιτάξτε πριν ψηφίσετε και σκεφτείτε ποιον στέλνετε στη Βουλή και τον πληρώνετε!

– Ήταν μία δύσκολη συγκυρία στο υπουργείο Διοικητής Μεταρρύθμισης, καθώς έπρεπε να εφαρμόσω ένα πλάνο που είχε ήδη συμφωνηθεί και έπρεπε να απολύσω έναν αριθμό υπαλλήλων. Τη δουλειά αυτή την έκανα με ψυχική δυσκολία.

– Δεν αποδέχομαι τον όρο νεοφιλελεύθερος. Εγώ είμαι δεξιός, φιλελεύθερος.

– Μπορώ να αλλάξω τη ΝΔ ουσιαστικά. Ακόμη κι ο πρόεδρος πρέπει να αξιολογείται. Δεν θέλω να διοικεί το κόμμα ο αρχηγός και η παρέα του.

– Μία συμβολική κίνηση που θα κάνω είναι να φύγουμε από τα κεντρικά γραφεία στη Συγγρού, που είναι ένα ακριβό κτήριο και κοστίζει πολλά σε ένα κόμμα που έχει πολλά χρέη και να πάμε σε μία πιο σεμνή και υποβαθμισμένη περιοχή, κοντά σε περιοχές που έχει ανάγκη ο κόσμος. Φυσικά, δεν θα επιστρέψουμε στη Ρηγίλλης. Την αγαπώ τη Ρηγίλλης, έχω ζήσει μεγάλες στιγμές και νίκες εκεί, αλλά το κόμματα δεν κοιτούν πίσω, μόνο μπροστά.

Για τη ΝΔ:

– Είναι ένα μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα. Χωρούν και οι κεντρώοι και οι δεξιοί. Σε επίπεδο πολιτικού λόγου τα τελευταία χρόνια το κόμμα μπάταρε προς τα δεξιά, απ’ ότι εγώ ενδεχομένως θα ήθελα. Η βασική διαχωριστική γραμμή είναι από τα αριστερά.

– Δε θέλω μία ΔΑΠ που να περιορίζεται σε εκδηλώσεις πάρτι και εκδρομές. Θέλω ΔΑΠ με ουσιαστική πολιτική παρέμβαση. Παρότι κερδίζουμε μάχης στις φοιτητικές εκλογές, δεν τα πάμε τόσο καλά στη νεολαία.

Για τον Τσίπρα και πότε έστειλε την μπάλα στην εξέδρα:

– Όταν έβαλε τον υπερ-σέντερ φορ τον Βαρουφάκη. Ήταν όλα τα λεφτά. Χειρότερος και από τον Πολέτι.

Για την οικογένειά του:

– Δεν είναι η δημόσια εκπαίδευση αυτή που πρέπει. Αν έχω τη δυνατότητα, που την έχω, θα στείλω το παιδί μου σε ιδιωτικό σχολείο. Όλοι οι γονείς έχουν δικαίωμα στον ανταγωνισμό.

– Η κόρη μου είχε αντιρρήσεις για την υποψηφιότητά μου.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ 1ο ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ:

ΤΟ 2ο ΜΕΡΟΣ:

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα