Η βόμβα του Twitter

Η βόμβα του Twitter
©CHRISTOPHER THOMOND

Κύμα υποστήριξης των φίλων του Twitter σε όλο τον κόσμο, υπέρ ενός φαρσέρ που ανάρτησε προειδοποίηση για ανατίναξη αεροδρομίου

Οι απανταχού χρήστες του Twitter ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υποστηρίξουν τον Πολ Τσάμπερς ο οποίος καταδικάστηκε για την ανάρτηση, εν είδει αστείου, μηνύματος σύμφωνα με το οποίο σκόπευε να ανατινάξει το αεροδρόμιο του Ντονκάστερ.

Η κοινότητα του Twitter είναι θυμωμένη επειδή απορρίφθηκε η ένσταση του 27χρονου.

“Η απόφαση αποδεικνύει ότι το νομικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ελάχιστο σεβασμό για την ελεύθερη έκφραση, και δεν έχει καμία κατανόηση για το πώς οι άνθρωποι επικοινωνούν στον 21ο αιώνα”, δήλωσε ο συντάκτης ειδήσεων του οργανισμού Padraig Reidy.

Στο Twitter υπάρχει αναβρασμός και οι αναρτήσεις δίνουν και παίρνουν με την υπόθεσή του να παραμένει top θέμα στο εν λόγω κοινωνικό δίκτυο.

Μάλιστα, έχει γίνει διάσημη η λεγόμενη εκστρατεία “Είμαι ο Σπάρτακος” η οποία προτρέπει τους χρήστες να αναδημοσιεύουν τις αναρτήσεις του 27χρονου.

Η καμπάνια πήρε το όνομά της από την ομώνυμη ταινία του 1960 όταν οι σκλάβοι ξεσηκώθηκαν ο ένας μετά τον άλλο λέγοντας  “Εγώ είμαι ο Σπάρτακος” με σκοπό να μην ανακαλύψουν ποιος ήταν ο πραγματικός Σπάρτακος.

Ο Τσάμπερς είναι ο πρώτος Βρετανός που καταδικάζεται για προσβλητική ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο.

Σημειώνεται ότι ο Πoλ Τσάμπερς κρίθηκε ένοχος, τον Μάιο ενώ του επιβλήθηκε και  πρόστιμο ύψους 1,000 λιρών. Κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για παράβαση του Συμφώνου Επικοινωνιών του 2003 και ειδικότερα της διάταξης που αφορά αναρτήσεις απειλητικού χαρακτήρα.

Ο Τσάμπερς εξήγησε ότι έγραψε το παραπάνω σχόλιο ως αστείο, επειδή συγχύστηκε όταν έμαθε ότι ακυρώθηκε προγραμματισμένη πτήση του στην Ιρλανδία, καθώς το συγκεκριμένο αεροδρόμιο έκλεισε εξαιτίας σφοδρής χιονόπτωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα