Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την προκήρυξη εκλογών

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την προκήρυξη εκλογών
ΑΘΗΝΑ-Στην Ολομέλεια της Βουλής το ν/σ του υπ. Εσωτερικών για τοπική αυτοδιοίκηση και η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΑΣΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ ΣΤΟ ΒΗΜΑ.(EUROKINISSI-ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Διαβάστε τι ανακοίνωσαν τα κόμματα μετά την οριστικοποίηση της ημερομηνίας των εκλογών

Η Αλέκα Παπαρήγα, με δήλωσή της για τις εκλογές, απεύθυνε προσκλητήριο να υπερψηφίσουν μαζικά το ΚΚΕ και να δώσουν ένα καινούργιο μήνυμα σε αυτές τις εκλογές. 

“Απευθύνουμε προσκλητήριο στην εκμεταλλευόμενη εργατική τάξη, στα βασανισμένα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, στη νέα γενιά και στις γυναίκες που υποφέρουν και τους καλούμε στις εκλογές του Μαΐου να πραγματοποιήσουν ένα μεγάλο άλμα, ένα άλμα εις ύψος, με τη μαζική υπερψήφιση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ παντού σε όλη τη χώρα.

Αυτό θα είναι το καινούριο, το νέο μήνυμα των εκλογών.

Αυτό αποτελεί λύση και προϋπόθεση ο λαός να συνενώσει το δίκιο του, που το ξέρει καλά, την αγανάκτησή του, που τη νοιώθει, με την αισιοδοξία, τη μαχητικότητα, την ανάδειξη της λαϊκής πρωτοβουλίας.

Μια λαϊκή συμμαχία ορμητική πρέπει να προκύψει μετά τις εκλογές, πιο δυνατή και πιο ορμητική απ’ ότι ήταν μέχρι τώρα, η οποία θα καταφέρει και θα επιδιώξει να αποκρούσει τα νέα μέτρα που έρχονται και τα οποία θα είναι ακόμα χειρότερα από αυτά που γνώρισε με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, με συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ως ένα σημείο και ΛΑ.Ο.Σ”.

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:

“Το ΚΚΕ έχει λύση για το λαό, έχει πρόταση διακυβέρνησης και εξουσίας. Πάνω απ’ όλα όμως το ΚΚΕ αποδείχθηκε ότι ξέρει να μάχεται, ξέρει να αγωνίζεται, ξέρει να εμπνέει αισιοδοξία και δύναμη στο λαό, ξέρει να παλεύει σε όλες τις συνθήκες, ανηφόρες, κατηφόρες, στις στροφές, μένει σταθερό.

Καλούμε τα εργατικά λαϊκά στρώματα να μη σκοντάψουν πάνω σε παραπλανητικές ψευδεπίγραφες προτάσεις των λεγόμενων αντιμνημονιακών δυνάμεων, να μη σκορπίσουν τις ελπίδες τους δεξιά – αριστερά και τελικά περάσουν μια νέα απογοήτευση που θα είναι ένα μεγάλο χτύπημα στην αποτελεσματικότητα των αγώνων.

Τους καλούμε να πάρουν υπόψη ότι η κρίση στην ΕΕ, στην ευρωζώνη θα βαθύνει, ότι τα επόμενα χρόνια η ΕΕ δεν πρόκειται να είναι όπως είναι τώρα, θα μικρύνει, θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους λαούς και επομένως ο λαός πρέπει να χειραφετηθεί από τους μονοδρόμους της ΕΕ, από τους μονοδρόμους της ανάπτυξης με μπροστάρηδες τους ιδιοκτήτες του κεφαλαίου, τα μονοπώλια σε βάρος του λαού”.

Ντόρα Μπακογιάννη: Έφτασε η ώρα να μιλήσει ο λαός

“Μετά από δυόμιση χρόνια καταστροφικής πορείας για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, έφτασε επιτέλους η ώρα να μιλήσει ο λαός.

Σήμερα οι Έλληνες γνωρίζουν ότι φταίει το κράτος και όχι οι πολίτες.

Και ότι είναι ώρα να το αλλάξουμε.

Ψηφίζοντας Δημοκρατική Συμμαχία μπορούν να εμπιστευτούν τον τρίτο δρόμο, την τρίτη ευρωπαϊκή δύναμη, η οποία θα είναι καταλύτης στις μετεκλογικές εξελίξεις.

Δύναμη συνέπειας και πάνω απ’ όλα δύναμη αλήθειας”.

Κουβέλης: “Είμαστε έτοιμοι”

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, δήλωσε:

“Προχωράμε προς τις εκλογές με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στην κρίση του κυρίαρχου λαού.

Είμαστε έτοιμοι με πρόγραμμα και θέσεις. Απευθυνόμαστε στους πολίτες και τους ζητάμε να δώσουν δύναμη στη Δημοκρατική Αριστερά.

Για να είναι η Ελλάδα ζωντανή, με την κοινωνία όρθια.

Μέσα στην Ευρώπη. Για να απαγκιστρωθεί η χώρα σταδιακά από το μνημόνιο και τα απαράδεκτα μέτρα του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα