Καρατζαφέρης: “Τον Γιώργο Κύρτσο τον ήθελαν όλα τα κόμματα”

Καρατζαφέρης: “Τον Γιώργο Κύρτσο τον ήθελαν όλα τα κόμματα”

Διαβάστε τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, για την προσχώρηση του δημοσιογράφου και εκδότη Γ. Κύρτσου στο κόμμα

“Τον Γιώργο Κύρτσο τον ήθελαν όλα τα κόμματα, είναι όμως στον ΛΑΟΣ”, δήλωσε ο  πρόεδρος του κόμματος, Γ. Καρατζαφέρης.

Σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο κ. Καρατζαφέρης είπε, ότι “δεν είναι όμοια τα κόμματα” και ότι “ο ελληνικός λαός πρέπει να επιλέξει πρωθυπουργό”.

“Οι δύο μεγάλοι, Σαμαράς και Βενιζέλος, είχαν μπει στις ράγες της Μέρκελ με μειώσεις συντάξεων, μείωση εθνικής κυριαρχίας, ανοχή στη λαθρομετανάστευση και ξεπούλημα με αγγλικό δίκαιο”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης Γιώργος Κύρτσος προσχώρησε στο κόμμα τη Μεγάλη Τρίτη, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας, ενώ θα αναλάβει εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αμέσως μετά την προκήρυξη των εκλογών.

“Αποτελεί εξαιρετική χαρά και τιμή για τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό ότι μία εξαιρετικά επιφανής προσωπικότητα του λαϊκού χώρου, ο δημοσιογράφος και εκδότης ο Γιώργος Κύρτσος θα συστρατευθεί μαζί μας σε αυτήν την δύσκολη εποχή για τον τόπο.

Δεν θα μιλήσω για τον Γιώργο Κύρτσο. Μιλάνε τα έργα του και η παρουσία του. Ο Γιώργος Κύρτσος είναι γνωστός ευρωπαϊστής. Θα αναλάβει να χειριστεί όλα τα θέματα που άπτονται με την Ευρώπη, όπως και θέματα των σπουδών του -την οικονομία-, και με την προκήρυξη των εκλογών θα αναλάβει και την εκπροσώπηση του Κόμματος”, δήλωσε ο κ. Καρατζαφέρης κατά την ανακοίνωση της προσχώρησής του, ενώ του ευχήθηκε “καλό βόλι”.

“Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να αποδομηθεί ο δικομματισμός, δεν υπάρχει άλλη λύση, δεν μπορεί να μας σώσει ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο Σαμαράς”,  δήλωσε στον Real FM, ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Κύρτσος.

Ο κ. Κύρτσος υποστήριξε πως δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη η ένταξή του στο ΛΑ.Ο.Σ., καθώς όπως είπε, με τον Γ. Καρατζαφέρη “μας συνδέει μακρά φιλία, είμαστε δύο παλιοί πολιτικοί και προσωπικοί φίλοι.Για τους μετανάστες έχω θέσεις σχεδόν ίδιες με αυτές του κ. Καρατζαφέρη και σε τέτοια ζητήματα δεν έχω ιδιαίτερα φιλελεύθερες απόψεις».

Όπως εξάλλου είπε, με την απόφαση του να αποδεχθεί την πρόσκληση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., επιβραβεύει το ρόλο του στο σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, αφού αυτός είχε τη σχετική πρωτοβουλία. “Από την κυβέρνηση συνεργασίας έφυγε (ο κ. Καρατζαφέρης) επειδή έβαλαν τόσα βαρίδια στον Παπαδήμο που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά, και κατηγόρησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι ενώ ο Λουκάς Παπαδήμος προσπαθούσε να βάλει τάξη στα οικονομικά, “αυτοί έκαναν ριφιφί στο δημόσιο ταμείο εν όψει εκλογών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα