Άδωνις προς ΠΑΣΟΚ: Δύο δρόμους έχει η ζωή

Άδωνις προς ΠΑΣΟΚ: Δύο δρόμους έχει η ζωή
Greek parliament came to session for a three day discussion on a confidence vote, in Athens, on Oct. 8, 2014 / . , 8 , 2014 Sooc

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ υπερασπίζεται την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας ακόμη και με υποχωρήσεις σε ασφαλιστικό και εργασιακά

Tης Βίκυς Σαμαρά

Το πολιτικό έδαφος για ελιγμούς κατά την αξιολόγηση της τρόικας ετοιμάζει το Μαξίμου δια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Αδώνιδος Γεωργιάδη, ο οποίος απευθυνόμενος στον κυβερνητικό εταίρο δήλωσε πως είτε θα υπάρξει συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει και δυσάρεστα μέτρα ή δεν θα υπάρξει καθόλου συμφωνία.

Στη δεύτερη περίπτωση ο φόβος που υπονοείται μετά τα νέα μηνύματα χθες από αξιωματούχους της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι η παράταση του τρέχοντος μνημονίου για διάστημα από τρεις μήνες έως ένα χρόνο.

Κληθείς ειδικότερα να σχολιάσει τις υποτιθέμενες διαφωνίες του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά, ο κ.Γεωργιάδης απάντησε: “Δύο δρόμους έχει η ζωή, ή θα καταλήξουμε σε συμφωνία και θα ψηφίσουμε και πράγματα που μας είναι δυσάρεστα ή όποιος αποφασίσει να μη τα ψηφίσει θα πάρει και την ευθύνη της μη συμφωνίας”.

Ο κ.Γεωργιάδης πρόσφατα είχε κατηγορήσει τον κυβερνητικό εταίρο πως είναι υπεύθυνος για τη μη υλοποίηση των συμφωνηθέντων, με αποτέλεσμα τώρα η τρόικα να πιέζει την κυβέρνηση.

Οι νέες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου έρχονται μετά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη υπουργείου Οικονομικών- τρόικας, η οποία για άλλη μία φορά δεν κατέληξε σε συμφωνία για την επιστροφή των εκπροσώπων των δανειστών, παρά το κλίμα που καλλιεργούσαν πηγές της δικομματικής περί προσέγγισης στην πλειοψηφία των θεμάτων. Η κυβέρνηση βεβαίως διαψεύδει ότι τέθηκε στο τραπέζι ενδεχόμενο παράτασης του τρέχοντος μνημονίου, που θα ήταν πολιτικά ακόμη πιο καταστροφικό από οποιαδήποτε συμφωνία, έστω και με όρους που θα θυμίζουν μνημονιακές καταστάσεις.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα