ΔΗΜΑΡ: Με την υπογραφή της Συμφωνίας με Siemens δεν ”κλείνει” η υπόθεση διαφθοράς

ΔΗΜΑΡ: Με την υπογραφή της Συμφωνίας με Siemens δεν ”κλείνει” η υπόθεση διαφθοράς
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜ.ΑΡ. (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Έντονες οι αντιδράσεις των κομμάτων για τη συμφωνία με τη Siemens. Εναντίον και η Δημοκρατική Αριστερά

Η υπογραφή της ”Συμφωνίας Συμβιβασμού” προκάλεσε την άμεση αντίδραση των κομμάτων με εκείνη της Δημοκρατικής Αριστεράς να αποτελεί αγκάθι για την κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς

”Η υπογραφή της ”Συμφωνίας Συμβιβασμού” μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιριών Siemens AGκαι Siemens A.E. που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών ”με βάση εξουσιοδότηση που παρείχε η Βουλή”, βρίσκει τη ΔΗΜΑΡ αντίθετη.

Την αντίθεσή της εξέφρασε με κατηγορηματικό τρόπο, πριν από την υπογραφή, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Με την υπογραφή της συμφωνίας δεν μπορεί να κλείσει το τεράστιο πολιτικό και οικονομικό θέμα που δικαίως απασχόλησε και απασχολεί την ελληνική κοινωνία ως υπόθεση διαφθοράς και προσβολής του δημοσίου συμφέροντος.

Να υπενθυμίσουμε ένα στοιχείο από την πληθώρα, που αφορούν την υπόθεση: Σύμφωνα με το ομόφωνο πόρισμα της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, το Ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημιά  από αξιώσεις τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ. Δεν υπάρχουν ”ισοδύναμα οφέλη” από τη συγκεκριμένη συμφωνία συμβιβασμού.

Για τη Δημοκρατική Αριστερά η διαφάνεια και η αντιμετώπιση της διαφθοράς δεν συμψηφίζονται με ”συμφωνίες οικονομικού συμβιβασμού”.

ΣΥΡΙΖΑ: ”Μέγα σκάνδαλο η υπογραφή”

Την καταγγελία ότι ”ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της ελληνικής κυβέρνησης με τη Siemens, που υπογράφηκε σήμερα μετά από πεντάμηνη καθυστέρηση και περίεργες μεθοδεύσεις, είναι ένα ακόμη σκάνδαλο μέσα στο μέγα σκάνδαλο”, κάνει με δήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης.

Η εξέλιξη αυτή, σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης, ευνοεί τη Siemens, που δίνει ψίχουλα και μάλιστα σε είδος και βγαίνει λάδι για ένα τεράστιο σκάνδαλο που ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ομόφωνη εκτίμηση της Εξεταστικής Επιτροπής και προσθέτει ότι βολεύει τα συνένοχα κόμματα Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ που οργάνωσαν του κουκούλωμα και τον συμψηφισμό και τώρα βάζουν την οριστική ταφόπλακα.

Επίσης, ο κ. Παπαδημούλης τονίζει ότι η συμφωνία ζημιώνει κατάφορα το ελληνικό δημόσιο και προσβάλλει βάναυσα τη πάνδημη λαϊκή απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι των σκανδάλων και να επιστραφούν τα κλεμμένα.

Η κυβερνητική σπουδή, να υπογραφεί η συμφωνία με τη Siemens τρεις ημέρες πριν από τη συζήτηση της σχετικής επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην Ολομέλεια της Βουλής, υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο την απαράδεκτη κυβερνητική μεθόδευση, αναφέρει ο κ. Παπαδημούλης και δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναπτύξει αναλυτικά τις απόψεις και τις προτάσεις του τη Δευτέρα το απόγευμα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ανεξάρτητοι Έλληνες: ”Επονείδιστη και παράνομη η συμφωνία”

”Επονείδιστη και παράνομη” χαρακτηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τη συμφωνία συμβιβασμού με την Siemens ενώ για τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα αναφέρουν ότι ”θα ελεγχθεί κοινοβουλευτικά και όχι μόνο” καθώς υπέγραψε δίνοντας ”γη και ύδωρ” στη γερμανική πλευρά.

”Προχώρησε στην συγκεκριμένη ενέργεια αν και γνώριζε ότι η σχετική Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Siemens η οποία με μίζες και λαδώματα κέρδιζε διαγωνισμούς ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο, με τους ελάχιστους υπολογισμούς, κατά 2 δισ.”, προσθέτουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα