Την επόμενη εβδομάδα η πρόταση Παπανδρέου για το ΠΑΣΟΚ

Την επόμενη εβδομάδα η πρόταση Παπανδρέου για το ΠΑΣΟΚ
Event organized by the Andreas Papandreou foundation to commemorate the 40th anniversary from the PASOK`s establishment. In Athens, on September 1, 2014 / 40 sooc

Τι θα ακολουθήσει στο ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση Βενιζέλου-Παπανδρέου. Έρχονται γραπτές προτάσεις από τον πρώην πρωθυπουργό. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247

Του Γιάννη Πιτταρά

Η συνάντηση Βενιζέλου – Παπανδρεου είχε όλα τα χαρακτηριστικά μιας κατά τα άλλα φιλικής και εγκάρδιας συνάντησης.

Την κίνηση αβροφροσύνης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης να υποδεχτεί τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ στα σκαλιά στην επιβλητική είσοδο του υπουργείου Εξωτερικών, τα χαμόγελα μπροστά στους φωτογράφους φακούς και τις τηλεοπτικές κάμερες, μέχρι και τον ελληνικό καφέ που παρήγγειλε ο κ. Βενιζέλος για τον καλεσμένο του.

Οι ξεχωριστές ανακοινώσεις που ακολούθησαν από τα γραφεία των δυο ανδρών ήρθαν να βάλουν τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση και να διαψεύσουν τις – έστω και λιγοστές – προσδοκίες για μια οριστική συμφιλίωση.

Προφανώς όμως, όλοι αναγνώρισαν οτι υπήρξε ένας δίαυλος επικοινωνίας που “έσβησε” το κακό κλίμα που δημιούργησαν τα γεγονότα του Ζαππείου και γεφύρωσε το χάσμα των δυο δημιουργώντας ένα σημείο επαφής.

Αυτό όμως που επιβεβαιώθηκε είναι ότι αυτή τη φορά, οι διαφορές για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ δεν μπήκαν κάτω από το χαλί.

Αντιθέτως, η συζήτηση για την επόμενη μέρα στο κόμμα αποτέλεσε το κομβικό σημείο κατά τη ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Γιώργο Παπανδρέου, με τον πρώην Πρωθυπουργό να επιμένει μέχρι τέλους στις ενστάσεις και τις διαφωνίες του και να κρατάει σαφείς αποστάσεις από το εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης.

Μάλιστα – επειδή τα γραπτά μένουν – στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ο κ. Παπανδρέου θα αποστείλει στον κ. Βενιζέλο γραπτώς την πρόταση του για το κόμμα, με τους συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ να σημειώνουν ότι “ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεωρεί σημαντικό να υπάρχουν  τέτοιες συμβολές που – παρά τις επιμέρους απόψεις – συμβάλλουν στην ενίσχυση της συλλογικής δράσης της Παράταξης και σε ένα ουσιαστικό διάλογο που προϋποθέτει και υπηρετεί την συστράτευση όλων των δυνάμεων του χώρου”.

Την ίδια στιγμή από το γραφείο του πρώην προέδρου του κόμματος γινόταν γνωστό ότι “ο Γιώργος Παπανδρέου, επανέλαβε τις ενστάσεις και διαφωνίες του, τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της ΔΗΠΑΡ, ενστάσεις και διαφωνίες που πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος…”

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα