Xάσμα μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Αναβάλλεται η σημερινή τηλεδιάσκεψη

Xάσμα μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας. Αναβάλλεται η σημερινή τηλεδιάσκεψη
Ο επικεφαλής της ομάδας του ΔΝΤ, Δανός Πολ Τόμσεν, αριστερά, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα ο Γερμανός Ματίας Μορς, δεξιά και κέντρο, ο Γερμανός Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επικεφαλής του τμήματος για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέρχονται από το Μέγαρο Μαξίμου μετά από την συνάντηση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με το μικτό κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2012, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα για την νέα δανειακή σύμβαση. (EUROKINISSI // ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Αναβάλλεται η νέα τηλεδιάσκεψη με την τρόικα κατόπιν αιτήματος της ελληνικής πλευράς. Ουδέποτε προγραμματίστηκε τηλεδιάσκεψη για σήμερα με την τρόικα, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης έναντι της τρόικας για τις αλλαγές στο Δημόσιο και ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, για το ζήτημα του νέου ενιαίου μισθολογίου, συζητήθηκε σε σύσκεψη, στο υπουργείο Οικονομικών, με τη συμμετοχή του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ανάλογη σύσκεψη για το μισθολόγιο του Δημοσίου, είχε πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, υπό τον υπουργό αναπληρωτή Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, είναι πιθανόν να μην πραγματοποιηθεί απόψε τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, “περιμένουμε απαντήσεις από την τρόικα για να συνεχίσουμε”.

Στη συνέχεια ακολούθησε διάψευση από το Υπ.Οικ.

Πιθανόν να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ουδέποτε προγραμματίστηκε τηλεδιάσκεψη για σήμερα με την τρόικα, αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών

Διαψεύσθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών, οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από κύκλους του ΔΝΤ, ότι η ελληνική πλευρά ζήτησε την αναβολή της σημερινής τηλεδιάσκεψης με την τρόικα. Μάλιστα, επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη τηλεδιάσκεψη ουδέποτε προγραμματίστηκε και ανακοινώθηκε επίσημα.

Σύμφωνα, επίσης, με το υπουργείο Οικονομικών, η κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και οι τηλεδιασκέψεις είναι μέρος αυτών.

Η χθεσινή αδιέξοδη τηλεδιάσκεψη

Χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα, δηλαδή τον ορισμό ημερομηνίας επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα, ολοκληρώθηκε στις 03.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής η 4ωρη τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Τύπου λίγο στις 03.10 τα ξημερώματα ότι “δεν έχουμε ακόμη ημερομηνία” για την επιστροφή της τρόικας και ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.

Το βασικό “αγκάθι” είναι η στάση της τρόικας για το δημοσιονομικό κενό του 2015. «Εξακολουθεί να υπάρχει από αυτούς η θέση τους για το υποτιθέμενο δημοσιονομικό κενό» (σ.σ. η τρόικα το προσδιορίζει σε 2,6- 3,6 δισ. ευρώ) ανέφερε το συγκεκριμένο στέλεχος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα