VW Polo WRC. Λαμπρή πρεμιέρα στο Μόντε Κάρλο

VW Polo WRC. Λαμπρή πρεμιέρα στο Μόντε Κάρλο

Το γραφικό πριγκιπάτο του Μονακό επέλεξε η VW προκειμένου να κάνει τα αποκαλυπτήρια του αγωνιστικού της όπλου Polo WRC, όσο και της έκδοσης παραγωγής του μοντέλου με το οποίο θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι από το 2013

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το 2013 ο πρώτος αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι θα είναι το Ράλι Μόντε Κάρλο. Παρά το γεγονός πάντως ότι το Ράλι δεν θα αρχίσει πριν τις 15 Ιανουαρίου, η VW επέλεξε το Πριγκιπάτο για την επίσημη παρουσίαση, τόσο του αγωνιστικού Polo WRC, όσο και την έκδοση παραγωγής του Polo R WRC.

Το Polo R WRC, το οποίο εμφανίσθηκε τον περασμένο Μάρτιο ως concept  κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Wörthersee Tour, είναι μια περιορισμένη έκδοση, η οποία θα κυκλοφορήσει σε μόλις 2.500 κομμάτια,  με τις πρώτες εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι η τιμή του θα είναι κοντά στις 34.000 ευρώ. Το βιβλίο παραγγελιών για το Polo R WRC άρχισε σήμερα 11 Δεκεμβρίου και οι παραδόσεις θα ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2013.

Η πολιτική έκδοση του Polo R WRC είναι σε λευκό χρώμα με μπλέ και γκρι ρίγες, έναν επιθετικό εμπρός προφυλαχτήρα, μεγάλες εισαγωγές αέρα, τεράστια πίσω αεροτομή, διαχύτη και λάστιχα 215/35.

Κάτω από το καπό, το Polo R WRC υπάρχει ένας 2,0-λίτρων υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος κινητήρας απόδοσης 220 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο δίνοντας τελική ταχύτητα 245 χλμ./ώρα και επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 6,4 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με την VW η κατανάλωση είναι μόλις 7,5 λίτρα στα 100 χλμ.

Στην καμπίνα, το Polo R WRC συναντάμε τα σπορ καθίσματα με το τμήμα από Alcantara, ένα τιμόνι που καλύπτεται με μαύρο Alcantara, επένδυση οροφής σε μαύρο χρώμα και αλουμίνιο στα πεντάλ.

Το δεύτερο αυτοκίνητο στην εκδήλωση της VW στο Μονακό, ήταν το αγωνιστικό Polo R WRC με το οποίο θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2013 η γερμανική φίρμα έχοντας πίσω από το τιμόνι τους Σεμπαστιάν Οζιέ (πρώην της Citroen) και τον Γιάρι Μάττι Λάτβαλα (έφυγε από την Ford η οποίς εγκατέλειψε το WRC).

Όπως υπαγορεύεται από τους κανονισμούς της FIA, το αγωνιστικό Polo εξοπλίζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρ 1.6 λ. ο οποίος αποδίδει 315 ίππους, επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 3,9 δευτερόλπτα ενώ η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα