Το όλον ΠΑΣΟΚ συναντάται

Το όλον ΠΑΣΟΚ συναντάται
9th PASOK convention at Faliro, on March 2, 2013 / 9 Sooc

Το στοίχημα για νέα αφετηρία στις σχέσεις Βενιζέλου - Παπανδρέου. Διαβάστε το ρεπορτάζ του NEWS 247

Του Γιάννη Πιτταρά

Η επιλογή του Ευάγγελος Βενιζέλου να απευθυνθεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και να προσκαλέσει – έστω και σε ξεχωριστές κατ´ ιδιαν συναντήσεις – τον Κώστα Σημίτη και τον Γιώργο Παπανδρέου δημιουργεί εκ των πραγμάτων υψηλές προσδοκίες, αλλά στέλνει παράλληλα και ένα μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας.

Το στοίχημα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο είναι μέσα στις επόμενες 24 ώρες, το τηλεφώνημα που έκανε την Τρίτη το βράδυ κυρίως στον Γιώργο Παπανδρέου να είναι και η απαρχή για μια νέα αφετηρία στις σχέσεις των δυο ανδρών και μια τουλάχιστον μίνιμουμ συνεννόηση για την επόμενη μέρα στο κόμμα.

Ζητούμενο ωστόσο παραμένει αν αυτή η συνάντηση θα πάρει και τη μορφή μιας νέας αφετηρίας με “παραγραφή” των εντάσεων που προηγήθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, όχι όμως και ένα “ξεκαθάρισμα λογαριασμων” όπως σημειώνουν με νόημα συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε, τα σενάρια για ενδεχόμενο πρόωρων πολιτικών εξελίξεων υποχρεώνουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να φέρει κοντά της τόσο αυτούς που ηγήθηκαν στο κόμμα κατα το παρελθόν, όσο και αυτούς που εξακολουθούν να τους υποστηρίζουν.

Επισήμως, η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει όλο το φάσμα των πολιτικών και οικονομικων εξελίξεων, από την διαπραγμάτευση με την τρόικα, μέχρι και τα εθνικά θέματα.

Βέβαιο θα πρέπει να θεωρείται οτι μεταξύ των άλλων, η υπόθεση ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Παράταξη θα μπει στο τραπέζι της συζήτησης, στη σκιά της εκπεφρασμένης αντίθετης γνώμης του Γιώργου Παπανδρέου, να τείνει χείρα βοήθειας στο εγχείρημα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, όχι όμως και του Κώστα Σημίτη, ο οποίος ευθύς εξαρχής έχει συστρατευθεί στο πλευρό του κ.Βενιζελου.

Ο κ. Βενιζέλος πάντως αναμένεται να ζητήσει από τους δύο πρώην Προέδρους του Κινήματος να αναλάβουν όποια δράση θεωρούν εκείνοι αναγκαία, στην πορεία που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα