Επάγγελμα: Blogger

Επάγγελμα: Blogger

Με μέσο όρο πάνω από δύο blogs , ηλικίες από 18 έως 44 και απόφοιτοι ανώτερης εκπαίδευσης οι ισιοκτήτες ιστολογίων έχουν πλέον σταθερό εισόδημα

Έτοιμα νεαρής σχετικά ηλικίας, με ανώτερη μόρφωση και οικονομική άνεση είναι στην πλειονότητά τους είναι οι εκδότες ιστολογίων (bloggers), σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα «State of the Blogosphere 2010» της Technorati, παρά την αντίληψη που επικρατεί στη χώρα μας και η οποία υποστηρίζει ότι πρόκειται για ιστοσελίδες με χαμηλό σε νόημα περιεχόμενο και μηδαμινή επισκεψιμότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα 2/3 των bloggers είναι άντρες, ενώ σε ποσοστό 65% περιλαμβάνονται στο ηλιακό εύρος 18-44 ετών. Επίσης, το 79% από αυτούς,  έχουν αποφοιτήσει από κολέγιο, ενώ το 43% διαθέτει πανεπιστημιακό πτυχίο.

Όσον αφορά στην ενασχόλησή τους με το ιστολόγιο, το 81% διατηρεί το ιστολόγιο για περισσότερα από 2 χρόνια, ενώ οι επαγγελματίες bloggers εκδίδουν κατά μέσο όρο 3,5 blogs και ασχολούνται με αυτό περισσότερες από δέκα ώρες εβδομαδιαίως. Σε ποσοστό 11%, οι επαγγελματίες bloggers δηλώνουν επίσης, ότι το βασικό τους εισόδημα προέρχεται από την τήρηση ιστολογίων.

Στην έρευνα συμμετείχαν bloggers από 24 χώρες, οι μισοί από τους οποίους προέρχονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα