To Honda CRV 1.6 i-DTEC συνδυάζει επιδόσεις επιβατικού με λειτουργικότητα SUV

To Honda CRV 1.6 i-DTEC συνδυάζει επιδόσεις επιβατικού με λειτουργικότητα SUV

Το Ευρωπαϊκής παραγωγής CR-V είναι το επόμενο μοντέλο της οικογένειας Honda που εφοδιάζεται με το νέο κινητήρα 1.6 i-DTEC diesel της σειράς Earth Dreams Technology. Ο CR-V 1.6 i-DTEC που παρουσιάστηκε στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης διατίθεται σε έκδοση 2WD με μηχανικό κιβώτιο και θα συνδυάζει υψηλές επιδόσεις (ροπή 300Nm και 120 PS) με χαμηλές εκπομπές CO2 (119g/km*).

Ο νέος 1.6 i-DTEC έχει σχεδιαστεί ειδικά για την Ευρωπαϊκή αγορά, προκειμένου να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για κινητήρες diesel χαμηλών ρύπων.

Η νέα έκδοση CR-V θα κατασκευάζεται αποκλειστικά για την Ευρώπη στο νέο εργοστάσιο παραγωγής της Honda στο Swindon όπως και το Civic 1.6 i-DTEC, το οποίο παρουσιάστηκε φέτος τον Ιανουάριο, επιβεβαιώνοντας τη σπουδαιότητα αυτού του πετρελαιοκινητήρα στα σχέδια πωλήσεων της Honda στην Ευρώπη.

Καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές ζητάνε μείωση του κόστους χρήσης, η τάση για 2WD diesel SUV έχει αυξηθεί και τώρα αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τέταρτο της συνολικής αγοράς C-SUV στην Ευρώπη. Το νέο CR-V 1.6 i-DTEC απαντά σε αυτή την τάση με απαράμιλλη οικονομία καυσίμου και εκπομπές CO2 μόλις 119g/km*.

Στην Ελληνική αγορά το νέο CRV 1.6  θα είναι διαθέσιμο από τον Οκτώβριο 2013 στις εκδόσεις Comfort  &  Elegance με τιμές που θα ξεκινούν από 27,000€ – 29,000€ (συμπεριλαμβανομένου του οφέλους απόσυρσης) 

Το νέο CR-V 1.6 i-DTEC παραμένει στο πνεύμα του αρχικού CR-V – συνδυάζοντας την απόδοση και τις επιδόσεις ενός επιβατικού αυτοκινήτου με τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια ενός SUV. Ο συνδυασμός ελαφρού κινητήρα και του συστήματος 2WD σημαίνει ότι το νέο CR-V 1.6 i-DTEC ζυγίζει 116 kg* λιγότερο από το μοντέλο 2.2 i-DTEC κάτι που συμβάλλει  στην ασφαλή και ταυτόχρονα ευέλικτη συμπεριφορά του οχήματος.

Το νέο CR-V 1.6 i-DTEC διαθέτει την πρακτικότητα και το στυλ ενός SUV το οποίο  με τη χρήση ενός μικρού κινητήρα diesel πετυχαίνει χαμηλό λειτουργικό κόστος με κατανάλωση 4,5 l/100km. Επιπλέον, με εκπομπές CO2 κάτω από 120g/km, το CR-V 1.6 i-DTEC δικαιούται πολλές φορολογικές ελαφρύνσεις, που το κάνουν ακόμα πιο ελκυστικό για τον ιδιοκτήτη του.

Σχεδιαστικά διατηρεί το ύφος και το χαρακτήρα  της 4ης γενιάς CR-V όπως και την εντυπωσιακή πρακτικότητα με χώρο αποσκευών που αγγίζει τα 1648 L.

Το νέο CR-V 1.6 i-DTEC εφοδιάζεται επίσης με διαιρούμενα 60/40 πίσω καθίσματα και με μηχανισμό εύκολης αναδίπλωσης, τα οποία πέφτουν τελείως με μία κίνηση. Τραβώντας απλά μία λαβή, το CR-V μπορεί να μεταμορφωθεί από πενταθέσιο επιβατικό σε πολυμορφικό όχημα μεταφοράς φορτίων.

Idle Stop

Το CR-V 1.6 i-DTEC εφοδιάζεται με το σύστημα Idle Stop της Honda στάνταρ. Αυτό μειώνει τη συνολική κατανάλωση καυσίμου κατά 5g/km περίπου, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών CO2 στα 119g/km*. Όταν ο οδηγός σταματά και επιλέγει νεκρά, ο κινητήρας απενεργοποιείται αυτόματα με την απελευθέρωση του συμπλέκτη και με την επιλογή μιας σχέσης γίνεται άμεση επανεκκίνηση.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Στοχεύοντας σε μία ζωηρή αλλά ξεκούραστη οδηγική εμπειρία, η δημιουργία ενός ευρύχωρου, άνετου και εργονομικού cockpit ήταν βασικό στοιχείο στα σχέδια εξέλιξης του  CR-V. Αφού ορίστηκε ο χώρος, επόμενος στόχος ήταν η δημιουργία ενός οδηγικού περιβάλλοντος όπου τα βασικά χειριστήρια είναι κατανεμημένα σε δύο  ζώνες. Η ‘‘ζώνη πληροφοριών οδηγού’ – ‘Driver Interface Zone’ επιτρέπει στον οδηγό να εστιάζει στο δρόμο και εμφανίζει κρίσιμες πληροφορίες πίσω από το τιμόνι, εκεί που είναι στραμμένο το βλέμμα του. Στη δεξιά πλευρά η ‘Ζώνη Πληροφοριών’ –  ‘Information Interface Zone’ περιλαμβάνει χειριστήρια και πληροφορίες, με την Multi-Information Display (i-MID) 5” στο κέντρο. Η ρυθμιζόμενη κολόνα τιμονιού ως προς το ύψος και την απόσταση, έχει εύρος ρύθμισης 40 mm προς κάθε κατεύθυνση, 10mm παραπάνω από πριν. Το ύψος του καθίσματος μπορεί να ρυθμιστεί σε εύρος 50mm, βελτίωση σε σχέση με το προηγούμενο CR-V. Μία αύξηση 10mm στις ρυθμίσεις του ύψους του τιμονιού και του καθίσματος διασφαλίζει την ιδανική θέση οδήγησης για τους περισσότερους οδηγούς. 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

• Πέντε αστέρια Euro NCAP για το CR-V

• Vehicle Stability Assist με Traction Control

• Motion-Adaptive Electric Power Steering

• Trailer Stability Assist (TSA)

• ABS με Emergency Stop System

• Advanced Compatibility Engineering Body Structure

• Pedestrian Injury Mitigation Design

• Αερόσακοι: εμπρός, πλευρικοί και οροφής

• Whiplash mitigation system

• Βάσεις παιδικών καθισμάτων ISOFIX

 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

CR-V 1.6 i-DTEC

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ 1.6- i-DTEC

Κυβισμός  cc (cm³) 1597

Διάμετρος x Διαδρομή mm 76.0 x 88.0

Σχέση συμπίεσης 16

ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ

M/T     Συμπλέκτης Ξηρός μονόδισκος με διάφραγμα ελατηρίου

            Τύπος κιβωτίου 6-τάχυτο συγχρονιζέ

           Βάρος αμαξώματος   kg 1541 – 1600

ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Μέγιστη Ισχύς kW(Hp)/rpm 88(120)/4000

Μέγιστη Ροπή Nm/rpm 300/2000

Μέγιστη ταχύτητα km/h 182

Επιτάχυνση secs. 0 – 100 km/h 11.2

  0 – 400m 17.74

  60 – 100 km/h με 4η 8.2

Κατανάλωση καυσίμου l/100km Κύκλος πόλης 4.8

Εκτός πόλης 4.3

93/116/EC Μικτός κύκλος 4.5

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Διαστάσεις (ΜήκοςxΠλάτοςxΎψος) 4570/1820/1685

Χωρητικότητα Χωρητικότητα ρεζερβουάρ 58

Χώρος αποσκευών (καθίσματα σε όρθια θέση) 589

Χώρος αποσκευών (καθίσματα αναδιπλωμένα) litres 1669 (χώρος από το πάτωμα μέχρι την οροφή)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα