Βούλγαροι ψώνιζαν με πλαστά χαρτονομίσματα στη Θράκη

Βούλγαροι ψώνιζαν με πλαστά χαρτονομίσματα στη Θράκη

Αγορές από καταστήματα της Κομοτηνής, της Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, έκαναν τρεις Βούλγαροι πριν πέσουν στα χέρια των αρχών

Συναλλαγές σε καταστήματα και επιχειρήσεις στην Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη με παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, πραγματοποιούσαν τρεις Βούλγαροι, δύο 29χρονοι και ένας 28χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν το απόγευμα της προηγούμενης Κυριακής.

Η δράση τους αποκαλύφθηκε όταν πήγαν να πραγματοποιήσουν συναλλαγή σε περίπτερο στην Κομοτηνή, πληρώνοντας με ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Ο ιδιοκτήτης αντιλήφθηκε τι συνέβαινε, με τους δράστες να τρέπονται σε φυγή.

Μετά από καταγγελία που έγινε, οι αστυνομικοί άρχισαν την αναζήτηση, εντοπίζοντας λίγες ώρες αργότερα στην πόλη της Κομοτηνής τους αλλοδαπούς να επιβιβάζονται σε αυτοκίνητο. Όταν επιχείρησαν να το ελέγξουν, ο οδηγός το έβαλε μπροστά και κινήθηκε προς το μέρος ενός αστυνομικού. Ο τελευταίος κατάφερε να το αποφύγει ενώ οι δράστες εξαφανίστηκαν.

Εν τέλει, εντοπίστηκαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας, τη στιγμή που προσπαθούσαν να φύγουν από την Ελλάδα. Να σημειωθεί ότι στη διαδρομή προς τη Βουλγαρία, βρέθηκαν κομμάτια παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, σε μια προσπάθεια να απαλλαγούν απ’ αυτά.

Όπως προέκυψε, στις 2, 15 και 16 Νοεμβρίου έκαναν αγορές από καταστήματα της Κομοτηνής, της Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης με πλαστά χρήματα. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα