Pentax K-7

Pentax K-7

Η ιδανική DSLR για απαιτητικούς φωτογράφους που τα θέλουν όλα: Αντοχή σε Σκόνη / ψύχος -10°C, Πλήρη Αδιαβροχοποίηση, Ταχύτητα Λήψης 5,2 fps, Αυτόμα...

Η ιδανική DSLR για απαιτητικούς φωτογράφους που τα θέλουν όλα: Αντοχή σε Σκόνη / ψύχος -10°C, Πλήρη Αδιαβροχοποίηση, Ταχύτητα Λήψης 5,2 fps, Αυτόματη Οριζοντίωση, Ενσωματωμένο Ηλεκτρονικό Αλφάδι, Κλείστρο 1/8000 sec., Φωτομέτρηση 77 τμημάτων, Εκτεταμένο Δυναμικό Εύρος!Σχεδιασμένη για να υλοποιήσει ουσιαστικά τις ιδιαίτερες απαιτήσεις, του εξελιγμένου φωτογράφου, από ένα σύστημα ψηφιακής SLR και εξοπλισμένη με υπερσύγχρονα χαρακτηριστικά, εξασφαλίζει αποτελέσματα απαράμιλλης ποιότητας!



Η νέα σχεδίαση και αναβάθμιση ουσιωδών μηχανισμών της Pentax K-7, όπως το οφθαλμοσκόπιο που προσφέρει δυνατότητα σκόπευσης πεδίου σχεδόν 100%, η μονάδα του κλείστρου με ταχύτητα συχρονισμού ως και 1/8000 του δευτερολέπτου, η ικανότητα λειτουργίας ριπής ως 5,2 λήψεις το δευτερόλεπτο και το σύστημα πολυζωνικής φωτομέτρησης 77 τμημάτων αποτελούν μόνο μία μικρή γεύση των δυνατοτήτων αυτής της υπέροχης μηχανής.



Το ανθεκτικό, υψηλής ποιότητας μεταλλικό σώμα της Pentax K-7, απόλυτα προστατευμένο από το νερό και τη σκόνη, εντυπωσιάζει με την ιδιαίτερα συμπαγή του σχεδίαση και λειτουργικότητα, ιδανικά χαρακτηριστικά όταν απαιτείται φορητότητα και ευελιξία. Πολύ περισσότερο όταν μας δίνεται η δυνατότητα να απολαύσουμε την αποτελεσματικότητα πολυάριθμων φιλικών χαρακτηριστικών όπως είναι η δυνατότητα βιντεοσκόπησης, το υψηλό δυναμικό εύρος (HDR) και η αυτόματη διόρθωση της οριζοντίωσης. Τα πάντα έχουν προβλεφθεί, σχεδιαστεί και υλοποιηθεί στην Pentax K-7 ώστε να αποτελέσει ένα φοβερό εργαλείο, καταπληκτικό σύντροφο όλων των διορατικών φωτογράφων SLR!




Κύρια Χαρακτηριστικά




Ανθεκτικό και λειτουργικό σώμα, το μικρότερο της κατηγορίας του



Η K-7 με εξαιρετικά συμπαγή και ανθεκτική κατασκευή, υπερτερεί τόσο στον τομέα της αδιαβροχοποίησης και της αντοχής στη σκόνη που τις εξασφαλίζουν οι ειδικές στεγανοποιήσεις σε 77 διαφορετικά σημεία του σώματος της μηχανής, όσο και στη δυνατότητα αξιόπιστης λειτουργίας σε ιδιαίτερα σκληρές καιρικές συνθήκες με θερμοκρασία ως και -10°C. Εξίσου ανθεκτικό είναι και η νεο-σχεδιασθείσα μονάδα κλείστρου που προσφέρει μία ανώτατη ταχύτητα κλείστρου 1/8.000 του δευτερολέπτου που μπορεί να αντέξει τουλάχιστον 100.000 απελευθερώσεις.




Φωτεινό, καθαρό οφθαλμοσκόπιο με σχεδόν 100% πεδίο θέασης



Διαθέτοντας ένα κρυστάλλινο πεντάπρισμα, το οφθαλμοσκόπιο της K-7 προσφέρει πεδίο θέασης περίπου 100% και μία μεγέθυνση περίπου 92% για εύκολη παρακολούθηση του αντικειμένου και άκοπη επιβεβαίωση της εστίασης και της σύνθεσης. Σε συνδυασμό με τη δοκιμασμένη οθόνη εστίασης Natural-Bright-Matte II, παράγει μία μεγάλη, φωτεινή εικόνα του θέματος και εξασφαλίζει ακρίβεια κατά τη χειροκίνητη εστίαση.









Συνεχόμενη λήψη υψηλής ταχύτητας περίπου 5,2 εικόνες ανά δευτερόλεπτο



Για να ακολουθήσετε την κίνηση του θέματος ή για να αποτυπώσετε μία διαδοχική σειρά των εκφράσεων του φωτογραφιζόμενου, η λειτουργία συνεχόμενων λήψεων της K-7 καταγράφει ως 40 διαδοχικές εικόνες (σε φορμά καταγραφής JPEG) με μέγιστη ταχύτητα περίπου 5,2 εικόνες ανά δευτερόλεπτο.




Νέος μηχανισμός DRII για ελαχιστοποίηση των κηλίδων σκόνης



Η K-7 διαθέτει ένα μηχανισμό Αφαίρεσης της Σκόνης (DR) νέας σχεδίασης, για να ελαχιστοποιήσει τις ενοχλητικές κηλίδες σκόνης στις εικόνες που καταγράφονται, ακόμα και μετά από αλλαγή φακών σε ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο εξωτερικό περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας ένα πιεζοηλεκτρικό στοιχείο, μετακινεί ρυθμικά με υπερηχητική ταχύτητα το φίλτρο χαμηλής διαπερατότητας που είναι τοποθετημένο μπροστά από τον αισθητήρα εικόνας CMOS και τινάζει τη σκόνη που έχει επικαθήσει σε αυτό.



Αυτό το προηγμένο σύστημα DR προσφέρει επιπλέον και μία νέα λειτουργία Προειδοποίησης Ύπαρξης Σκόνης, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να διαπιστώσει πριν τη λήψη το κατά πόσο και σε ποιο σημείο έχει προσκολληθεί σκόνη στο φίλτρο χαμηλής διαπερατότητας του αισθητήρα της εικόνας.




Υψηλής ποιότητας αναπαραγωγή εικόνας




1 Περίπου 14,6 ενεργά megapixels για πιστή αναπαραγωγή στην εικόνα:



Η K-7 διαθέτει έναν αισθητήρα εικόνας CMOS νέας σχεδίασης μεγέθους 23,4 mm x 15,6 mm, που προσφέρει δυνατότητα ανάγνωσης δεδομένων εικόνας τεσσάρων καναλιών, υψηλής ταχύτητας. Με περίπου 14,6 ενεργά megapixels, ο αισθητήρας μπορεί να αναπαραγάγει, αξιόπιστα και με ακρίβεια, εικόνες άριστες σε λεπτομέρεια και πλούσιες σε διαβαθμίσεις. Επίσης, συγκρατεί στο ελάχιστο τον ενοχλητικό ψηφιακό θόρυβο, αυξάνοντας αυτόματα τη δική του ευαισθησία, επιτρέποντας έτσι την άφοβη αύξηση ISO από 100 στο ανώτατο επίπεδο 6400 (μέσω μίας εξατομικευμένης λειτουργίας).




2 Επεξεργαστής εικόνας υψηλής απόδοσης, μεγάλης ταχύτητας PRIME ΙΙ:



Η K-7 ενσωματώνει τον αναβαθμισμένο επεξεργαστή εικόνας PRIME (PENTAX Real Image Engine) ΙΙ. Αυτός ο νέος επεξεργαστής προσφέρει μεγαλύτερη ταχύτητα επεξεργασίας των δεδομένων και παράγει εικόνες ακόμα καλύτερης ποιότητας με πλουσιότερη διαβάθμιση και ακόμα πιο ακριβή χρωματική απόδοση. Εξασφαλίζει επίσης μεταφορά υψηλής ταχύτητας των κινηματογραφικών δεδομένων.









Νέα πολυζωνική μέτρηση 77-τμημάτων



Ειδικά σχεδιασμένο για την Κ-7, ένα υπερσύγχρονο πολυζωνικό σύστημα μέτρησης 77-τμημάτων, βελτιώνει σημαντικά την ακρίβεια της φωτομέτρησης. Αναλύοντας με ακρίβεια διάφορους τύπους δεδομένων που μεταφέρονται από τους αισθητήρες στο σώμα της μηχανής (όπως είναι η σύνθεση και η μορφή της εικόνας, μεταξύ κάθετης και οριζόντιας, και η απόσταση του αντικειμένου και η μεγέθυνση) το σύστημα αυτό βελτιώνει σημαντικά την ακρίβεια του ελέγχου της έκθεσης.




Νέος Μηχανισμός SR για βελτιωμένα αποτελέσματα μείωσης κραδασμών



Η K20D είναι εφοδιασμένη με το μηχανισμό SR (Μείωσης Κραδασμών), σχεδιασμένο από την PENTAX, ο οποίος μειώνει αποτελεσματικά το δυσμενές αποτέλεσμα από τον κραδασμό της μηχανής (περίπου 2,5 ως 4 βήματα του κλείστρου) για καθαρές, χωρίς θολώματα εικόνες ακόμα και κάτω από απαιτητικές συνθήκες λήψης. Αυτός ο καινοτόμος μηχανισμός προσφέρει αξιοσημείωτα οφέλη στη μείωση του κραδασμού με όλους τους υπάρχοντες εναλλασσόμενους φακούς της PENTAX, ακόμα και με τους περισσότερους φακούς παλαιάς σχεδίασης για μηχανές με φιλμ.* Καθώς αυτή η νέα έκδοση μπορεί να μετακινήσει ελεύθερα τον αισθητήρα εικόνας ώστε να τον διατηρήσει οριζοντιωμένο ανεξάρτητα από την κλίση της μηχανής, σας παρέχει επιπλέον νέες φιλικές στο χρήστη λειτουργίες, όπως είναι η αυτόματη ρύθμιση της οριζοντίωσης καθώς και ρύθμιση της γωνίας κλίσης (σε κατεύθυνση πάνω/κάτω, αριστερά/δεξιά και κατά τη φορά του ρολογιού ή αντίστροφα), βοηθώντας το φωτογράφο να συνθέσει την εικόνα ακριβώς όπως αυτός επιθυμεί.



Φακοί συμβατοί με αυτόν τον μηχανισμό είναι οι εξής: φακοί άρμοσης PENTAX K-, KA-, KAF- , KAF2 και KAF3-, φακοί βιδωτής άρμοσης (με αντάπτορα), και συστήματα φακών 645 και 67 (με αντάπτορα). Κάποιες λειτουργίες μπορεί να μην είναι εφικτές με ορισμένους φακούς.



Ζωντανή Επισκόπηση (Live View) πραγματικού χρόνου, επιβεβαίωση στην οθόνη των πληροφοριών εικόνας με AF Αναγνώρισης Προσώπου και λειτουργίες συνεχόμενης λήψης υψηλής-ταχύτητας



Η K-7 διαθέτει τη λειτουργία Ζωντανής Επισκόπησης, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να βλέπει την εικόνα κατά τη διάρκεια της λήψης στην οθόνη LCD. Μπορείτε να επωφεληθείτε από το χαρακτηριστικό αυτό όχι μόνο στη λειτουργία AF Αντίθεσης, η οποία βελτιστοποιεί την εστίαση με βάση την αντίθεση του θέματος, αλλά και στη λειτουργία AF Αναγνώρισης Προσώπου, η οποία εστιάζει αυτόματα και με ακρίβεια στο πρόσωπο που φωτογραφίζετε. Χάρη στο νέο μηχανισμό ελέγχου διαφράγματος, η λειτουργία Ζωντανής Επισκόπησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης κατά τη λειτουργία συνεχόμενης λήψης με τον καθρέπτη κλειδωμένο σε πάνω θέση.



Εγγραφή ακίνητης εικόνας υψηλής ποιότητας στα 1280 x 720 pixels – Βιντεογράφηση σε αναλογίες τηλεόρασης-HD με 30-καρέ το δευτερόλεπτο








Η K7 προσθέτει μία νέα λειτουργία βιντεογράφησης, επεκτείνοντας τα πλεονεκτήματα της φωτογράφησης SLR στον κόσμο της κινηματογράφησης: Για παράδειγμα, μειώστε το βάθος πεδίου ώστε να δώσετε την αίσθηση ότι το θέμα σας προεξέχει σαν να είναι ανάγλυφο, ή χρησιμοποιήστε διαφορετικούς φακούς για να δημιουργήσετε διακριτικά παραστατικά εφέ. Μπορείτε να καταγράψετε όμορφα βιντεοκλίπ σε διαφορετικά μεγέθη – 640 x 416 pixels, 1536 x 1024 pixels, ή 1280 x 720 pixels (αναλογίες τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας 16:9) – σε μία κίνηση καρέ με ρυθμό 30 το δευτερόλεπτο. Η Κ-7 είναι επίσης εφοδιασμένη με έναν ακροδέκτη HDMI και μία υποδοχή εισόδου εξωτερικού μικροφώνου με στερεοφωνικό ήχο.




Νέος αισθητήρας AF 11-σημείων μεγάλου εύρους



Το νέο σύστημα αυτόματης εστίασης μεγάλου εύρους SAFOX VIII+ της K-7 διαθέτει 11 σημεία ευαισθητοποίησης (με εννέα αισθητήρες σε σχήμα σταυρού τοποθετημένους στο μέσο). Προσθέτοντας στο πεδίο των δεδομένων της έναν τύπο φωτιστικής πηγής, και με οδηγό έναν αισθητά βελτιωμένο αλγόριθμο, το σύστημα αυτό AF εξασφαλίζει αξιόπιστη, ανταποκρινόμενη λειτουργία Αυτόματης Εστίασης, ανώτερη σε ταχύτητα και ακρίβεια σε σχέση με το προηγούμενο σύστημα. Η Κ-7 ενσωματώνει επίσης ένα βοηθητικό προβολέα δέσμης AF, ώστε να βελτιώσει την ακρίβεια αυτόματης εστίασης στο σκοτάδι.




Λειτουργία Εξατομικευμένης Εικόνας (Custom Image) για εύκολη δημιουργία των επιθυμητών οπτικών εφέ



Η Λειτουργία Εξατομικευμένης Εικόνας της K-7 επιτρέπει στο χρήστη να ελέγξει το τελικό ύφος της εικόνας ώστε να την καταγράψει έτσι όπως την οραματίστηκε φωτογραφικά, ή να αναπαραγάγει με τον καλύτερο τρόπο την αίσθηση του περιβάλλοντος της σκηνής.



Με την Κ-7, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μία από τις επτά λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της νέας λειτουργίας διεύρυνσης δυναμικού πεδίου, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να διευρύνει ένα δυναμικό πεδίο (ή ένα εύρος διαβάθμισης της αναπαραγωγής) ενώ διατηρεί το σωστό κοντράστ για να αποφύγει τις «ξεπλυμένες» περιοχές. Με ένα εφέ διεύρυνσης περίπου 1EV, εξασφαλίζει όμορφες εικόνες με έντονη διαβάθμιση.




Πολύπλευρο σύστημα έκθεσης για αξιόπιστη αναπαραγωγή των δημιουργικών προθέσεων




1 Λειτουργία Υπέρ Πρόγραμμα:



Η λειτουργία Υπέρ Πρόγραμμα της K-7 επιτρέπει στο χρήστη να μεταπηδάει άμεσα, με μία απλή περιστροφή των ηλεκτρονικών επιλογέων στη λαβή, από τη λειτουργία «Προγραμματιζόμενη AE» στη λειτουργία «AE Προτεραιότητας Κλείστρου» ή «AE Προτεραιότητας Διαφράγματος».



Απλά πατώντας το πράσινο κουμπί που είναι τοποθετημένο δίπλα στο κουμπί απελευθέρωσης του κλείστρου, επιστρέφει στη λειτουργία «Προγραμματιζόμενη AE».




2 Υπέρ Χειροκίνητη Λειτουργία:



Όταν τραβάτε φωτογραφίες στη Χειροκίνητη λειτουργία, ένα απλό πάτημα του πράσινου κουμπιού σας επιτρέπει να ρυθμίσετε άμεσα τη σωστή έκθεση για το αντικείμενο.




3 Λειτουργία Προτεραιότητας της Ευαισθησίας:



Η K-7 διαθέτει μία μοναδική λειτουργία, την Προτεραιότητα Ευαισθησίας (Sv), η οποία έχει σχεδιαστεί για να επιλέγει αυτόματα τον καλύτερο συνδυασμό του διαφράγματος και της ταχύτητας του κλείστρου για μία ευαισθησία που έχει επιλεγεί από το χρήστη. Η ευαισθησία μπορεί να αλλαχτεί στιγμιαία σε 1/2 ή 1/3 βήματα περιστρέφοντας τον ηλεκτρονικό επιλογέα στο πίσω τμήμα.




4 Λειτουργία Προτεραιότητας του Κλείστρου/ Διαφράγματος



Εκμεταλλευόμενη πλήρως τη μοναδική ικανότητα των ψηφιακών μηχανών να επιτρέπουν την αυτόματη αλλαγή της ευαισθησίας οποτεδήποτε, η λειτουργία Προτεραιότητας Κλείστρου/ Διαφράγματος (TAv) επιλέγει αυτόματα την πιο κατάλληλη ευαισθησία για το συνδυασμό ταχύτητας – κλείστρου/ διαφράγματος που επιλέχθηκε από το χρήστη. Έτσι του επιτρέπει να πειραματιστεί πολύ εύκολα με ένα μεγάλο εύρος φωτογραφικών εκφράσεων.




Μεγάλη, άνετη οθόνη LCD ευρείας θέασης 3,0¨ με περίπου 920.000 κουκκίδες



Η K-7 είναι εξοπλισμένη στο πίσω τμήμα της με μία μεγάλη έγχρωμη οθόνη LCD 3,0¨ με περίπου 920.000 κουκκίδες. Ο σχεδιασμός της ευρείας θέασης επιτρέπει στο φωτογράφο να ελέγχει την εικόνα στην οθόνη από περίπου 170 μοίρες, τόσο κάθετα όσο και οριζόντια, διευκολύνοντας τη λήψη χαμηλής και υψηλής γωνίας με τη χρήση της λειτουργίας Ζωντανής Επισκόπησης.




Ισχυρή επαναφορτιζόμενη μπαταρία



Η K-7 συνοδεύεται από καινούργιου τύπου επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου μεγάλης χωρητικότητας, που μπορεί να καταγράψει περίπου 980 εικόνες** σε πλήρη φόρτιση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα