Στον αέρα οι εργαζόμενοι

Στον αέρα οι εργαζόμενοι
???U????. n???L?S rCA???????? ?????Q ??(?C?S????????? ?QLC?)--???? ??. L?S rCA???????i-? ?????Q ??(i--?? ?U???ýU/EUROKINISSI Eurokinissi

Το νέο διοικητικό συμβούλιο και το επιχειρηματικό πλάνο των ναυπηγείων Σκαραμαγκά παρουσίασε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο νέος ιδιοκτήτης Ισκαντάρ Σάφα. Σε δηλώσεις του αρνήθηκε να δώσει εγγυήσεις για τις θέσεις εργασίας

Μπορεί η ενεργοποίηση της συμφωνίας για την πώληση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά και το πέρασμά τους σε αραβικά χέρια, να δημιούργησε ελπίδες για εξασφάλιση των θέσεων εργασίας για τα επόμενα δέκα χρόνια, ωστόσο απ’ ό,τι φαίνεται τα πράγματα δεν είναι ούτε απλά, ούτε ρόδινα.

Ο Ισκαντάν Σάφα, νέος ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων συναντήθηκε με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο και μετά τη συνάντηση δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση σχετικά με το μέλλον των εργαζομένων.

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να δώσει εγγυήσεις για τις θέσεις εργασίας, τόνισε χαρακτηριστικά: “Δεν ξέρω αν μπορεί κάποιος να εγγυηθεί κάτι τέτοιο” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε “αυτό που μπορώ εγώ να εγγυηθώ είναι ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα για την επιτυχία”.

Γίνεται φανερό ότι οι δηλώσεις Σάφα, επιτείνουν την αγωνία των 1.300 εργαζομένων, καθώς ουσιαστικά ανοίγει το παράθυρο για απολύσεις.

Ο Ισκαντάρ Σάφα, παρουσίασε στον Ευ. Βενιζέλο το νέο διοικητικό συμβούλιο των ναυπηγείων και το νέο επιχειρησιακό πλάνο, λέγοντας ότι στόχος είναι τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά να γίνουν ανταγωνιστικά, αξιοποιώντας το δυναμικό τους, ώστε να επιτευχθούν πωλήσεις στα πολεμικά ναυτικά ξένων χωρών.

Σημειώνεται ότι ήδη τα ναυπηγεία έχουν αναλάβει, την ναυπήγηση δύο επιπλέον υποβρυχίων τύπου 214, σε αντικατάσταση του εκσυγχρονισμού δυο υποβρυχίων τύπου 209.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα