Εβδομάδα ”Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή”: Η Catwoman νιαουρίζει ακόμη

Εβδομάδα ”Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή”: Η Catwoman νιαουρίζει ακόμη

Ο ''Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή'' θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 21 Αυγούστου, μέχρο τότε πάρτε μία πρώτη γεύση από την Catwoman

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Μετρώντας αντίστροφα μέχρι την έξοδο του ”Σκοτεινού Ιππότη: Η Επιστροφή” στις ελληνικές αίθουσες στις 21 Αυγούστου, κοιτάζουμε πίσω από το μύθο της ταινίας που ολοκληρώνει την τριλογία του Κρίστοφερ Νόλαν. Σήμερα ακούμε τα νιαουρίσματα της Catwoman!

Όνομα: Σελίνα Κάιλ / The Cat / Catwoman

Πρώτη εμφάνιση: Στο πρώτο τεύχος του ”Batman” την άνοιξη του 1940. Ο Μπομπ Κέιν εμπνεύστηκε για τη ”γέννηση” της από τη Χέντι Λαμάρ και την κινηματογραφική σταρ των 30s Τζιν Χάρλοου που σύμφωνα με τον Κέιν αντιπροσώπευαν την γυναικεία πολυπλοκότητα στην πιο αισθησιακή τους μορφή.

Θέλοντας να συστήσουν έναν γυναικείο ήρωα στο κόμικ (προκειμένου να προσελκύσουν και το γυναικείο κοινό), ο Κέιν μαζί με τον συγγραφέα Μπιλ Φίνγκερ, έφτιαξαν τη Σελίνα Κάιλ, μια εγκληματική φιγούρα (που όμως δεν είναι δολοφόνος) και ταυτόχρονα ερωτικό αντικείμενο του πόθου για τον Μπρους Γουέιν.

Τα γατίσια χαρακτηριστικά που της έδωσαν – για να έρχονται σε αντίθεση με τις νυχτερίδες του Γουέιν – ήταν εμπνευσμένα από την αντίληψη του Κέιν για τις γυναίκες που θεωρούσε πως ήταν πάντοτε γάτες σε σχέση με τους άντρες που ήταν σκυλιά.

Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο και δείτε το TV Spot στο Flix

Διαβάστε ακόμα:

* Εβδομάδα ”Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή”: 50 (όχι και τόσο άχρηστες) πληροφορίες!

* Εβδομάδα ”Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή”: Τα πολλά πρόσωπα του Batman!

* Εβδομάδα ”Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή”: Το soundtrack!

* Εβδομάδα ”Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή”: Ποιος είναι ο Bane;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα