Τα Ματωμένα Χώματα σύντομα στην tv

default image

Η μεταφορά του υπέροχου βιβλίου της Διδώς Σωτηρίου στην τηλεόραση του Alpha σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη αγγίζει τα όρια της υπερπαραγωγής

Αθλητική εφημερίδα (made in Holland)

Μπορεί να πουλούσε καθημερινά 50,000 αντίτυπα αμέσως μόλις ξεκίνησε, μπορεί να έφτασε μέσο όρο κυκλοφορίας τα 100.000 αντίτυπα ημερησίως, όμως η ολλανδική αθλητική εφημερίδα
ΑD Sportwereld Pro ανακοίνωσε πως αναστέλλει τη λειτουργία της αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Ο λόγος; Παρά τις υψηλές πωλήσεις, η εφημερίδα αδυνατούσε να βρει επαρκείς διαφημιστικές εισφορές κι έτσι κλείνει. Χάθηκε κανάς κρατικός φορέας;

Εναρκτήριο λάκτισμα
Aπό τα μεσάνυχτα της περασμένης Kυριακής εκπέμπει στην Αττική ο Sentra FM 103,3 στη θέση του πάλαι πότε Radio Gold. Το κανονικό πρόγραμμα των εκπομπών θα ξεκινήσει το Σάββατο 30 Αυγούστου στις 08:00. Η διαφημιστική καμπάνια έχει αρχίσει με σλόγκαν το “Για υγιείς «αρρώστους»” και συνοδεύεται από την περιγραφή “Το παιχνίδι αρχίζει στη σέντρα και τελειώνει στον Sentra”.

Ο Τροπικός του Κεραυνού
Το περασμένο σαββατοκύριακό η κωμωδία “ Tropic Thunder ” έκανε εισπράξεις κοντά στα 26 εκατομμύρια και γκρέμισε (sic) το “Dark Knight” στη δεύτερη θέση του box office. Ο Σκοτεινός Ιππότης έχει ήδη ξεπεράσει τα 470 εκατομμύρια δολάρια, ξεπέρασε το “Star Wars” και βρίσκεται πλέον στη δεύτερη εισπρακτική θέση όλων των εποχών, έχοντας μπροστά του μόνο την πρύμνη (και το παγόβουνο) του Τιτανικού. To τρέιλερ του Tropic Thunder είναι ξεκαρδιστικό.

Beijing2008.com

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Nielsen, την πρώτη εβδομάδα των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου επισκέφτηκαν την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης κατά μέσο όρο 930.000 ημερήσιοι χρήστες ενώ αρκετές από αυτές τις μέρες η κίνηση ξεπέρασε το 1.000.000 χρήστες. Στις πρώτες θέσεις της λίστας είναι οι ΗΠΑ (554.800), η Γαλλία (124.000), η Αυστραλία (71.300), η Μ.Βρετανία (54.000) και η Ιαπωνία (36.500).

Ανθρώπινο ρολόι
Έχοντας κατορθώσει να μαζέψει φωτογραφίες με ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο που φωτογραφίζονται δείχνοντας μια συγκεκριμένη ώρα, η ιστοσελίδα που μπορείτε να δείτε εδώ κερδίζει σίγουρα το βραβείο το πιο πρωτότυπου τρόπου να δείχνεις την ώρα. Ανανεώνεται κάθε λεπτό. Στο επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι…

Πρωτοσέλιδο της ημέρας
Ο Φίλαθλος για τον “γαύρο” Ντιόγο. Προφανώς όταν ήταν μικρός είχε την αφίσα του Καραπιάλη στον τοίχο του σπιτιού του…

Ιούλιος 2008

Το 60% των αναζητήσεων στις ΗΠΑ γίνεται μέσω του Google. Το 17,4% μέσω του Yahoo!. Το 11.9% μέσω τoυ MSN/Microsoft. Οι δυο τελευταίοι δεν ήταν να ενώσουν, μέσω εξαγοράς, τις δυνάμεις τους; Με την ησυχία σας.

Ματωμένα Χώματα
Η μεταφορά του υπέροχου βιβλίου της Διδώς Σωτηρίου στην τηλεόραση του Alpha σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτσομύτη αγγίζει τα όρια της υπερπαραγωγής, πάντα σύμφωνα με τα λιτά δεδομένα της ελληνικής αγοράς. Μόνο για το πρώτο επεισόδιο της σειράς χρειάστηκαν 921 κοστούμια (αγροτικά, αστικά, στρατιωτικά). Κρίνοντας από τη μέτρια υποδοχή που επεφύλαξε το κοινό σε αντίστοιχες υπερπαραγωγές κατά την περσινή σεζόν, στο φετινό εγχείρημα κρίνονται πολλά για το μέλλον του συγκεκριμένου είδους παραγωγών. Μπορείτε να δείτε το τρέιλερ της σειράς εδώ .

Alpha TV Blog
Μιας και λέμε για τον Alpha, καλορίζικο το blog . Τώρα που πήραν το κολάι, ετοιμάζουν και δεύτερο αποκλειστικά για το “Ματωμένα Χώματα”. Υπομονή μέχρι να λειτουργήσει.

Σχόλιο
Μια ψύχραιμη ματιά στο πρωτοφανές φάγωμα και αλληλοσμπρώξιμο μεταξύ των επικεφαλής ομοσπονδιών, επιτροπών και λοιπών θεσμικών οργάνων (χασμουρητό), αρκεί για να καταλάβουμε ότι οι αθλητές είναι ο τελευταίος τροχός της άμαξας. Άραγε πόσα από αυτά τα “κεφάλια” ετοιμάζουν ήδη τα καλά τους για να υποδεχτούν στο αεροδρόμιο τις νέες φουρνιές ολυμπιονικών; Επικροτούμε το κείμενο του X-Ray , χτυπάμε παλαμάκια στο άσμα του Φρέντου .

Φωτό της ημέρας
Μπορεί να μας ζάλιζε επαναλαμβάνοντας μονότονα το “Δεν θέλω να γίνω ο νέος Μαρκ Σπιτς. Θέλω να γίνω ο Μάικλ Φελπς” αλλά ο αθλητής με τα 8 ολυμπιακά μετάλλια σε μια διοργάνωση, επανέλαβε τη θρυλική φωτογράφηση του Σπιτς στο Sports Illustrated. Μπορείτε να το δείτε σε μεγάλη ανάλυση εδώ όπου προσφέρονται και όλα τα εξώφυλλα που έχει κάνει ο Φελπς στο αθλητικό περιοδικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα