Φασαρία στην “πολυκατοικία”

Φασαρία στην “πολυκατοικία”

Κόντρα ΝΔ-ΛΑΟΣ προκάλεσε η πρόσκληση Καρατζαφέρη για ένταξη στο κόμμα του, στους βουλευτές της ΝΔ που "βλέπουν την καταστροφή να έρχεται"

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος έκανε την ακόλουθη δήλωση, αναφορικά με τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ο κ. Αντώναρος ανέφερε ότι “η αντιδημοκρατική και πρωτοφανής για την πολιτική ζωή του τόπου προτροπή του κ. Καρατζαφέρη σε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ουσιαστικά να ανατρέψουν την εκλεγμένη Κυβέρνηση της χώρας απεικονίζει ανάγλυφα το απαράδεκτο πολιτικό ήθος του αρχηγού του ΛΑΟΣ. Ένα ήθος που απλά επιβεβαιώνει το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΛΑΟΣ”.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΛΑΟΣ με ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ότι η “σύγχυση εν κρανίω που υπάρχει στο μυαλό της Νέας Δημοκρατίας μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, δεν της επιτρέπει να είναι, ούτε σοβαρός αναγνώστης, ούτε σοβαρός ακροατής των δηλώσεών μας.

Εμείς είπαμε και δεσμευόμαστε ότι δεν θα πάρουμε κανέναν Βουλευτή, όσο διαρκεί η Κοινοβουλευτική θητεία.

Επαναλαμβάνουμε όμως ότι, όταν προκηρυχθούν Εκλογές και προκειμένου να μην χαθούν από τις αστοχίες της Κυβέρνησης Καραμανλή, ισχυρά κομματικά στελέχη και μείνουν εκτός Κοινοβουλίου, αυτά μπορούν να έχουν θέση στο συνδυασμό μας. Όχι όμως όσο διαρκεί η Κοινοβουλευτική θητεία. Εμείς επαναλαμβάνουμε, Μητσοτάκης του ’65 δεν γινόμαστε.

Κάλεσμα στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Ο κ. Καρατζαφέρης, νωρίτερα, απηύθυνε πρόσκληση στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι “νιώθουν την καταστροφή να έρχεται και εκτιμούν ότι δεν θα εκλεγούν στις επόμενες εκλογές”, να ενταχθούν στις τάξεις του ΛΑΟΣ. Αυτή η πρόσκληση, όμως, αφορά μόνο την περίοδο των εκλογών.

Κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να περπατήσουν μαζί για να αποκρούσουν το ΠΑΣΟΚ και είπε ότι “ο κ. Καραμανλής δεν το θέλει αυτό, αλλά εμείς θα αποκρούσουμε μόνοι μας το ΠΑΣΟΚ”.

Είπε ακόμη ότι υποδέχθηκαν, στο κόμμα του, το εκλογικό αποτέλεσμα με σωφροσύνη και συστολή, εκτίμησε ότι “ζούμε κομβικές στιγμές” και υποστήριξε ότι “ο κ. Καραμανλής δείχνει να μην καταλαβαίνει ή και ακόμη χειρότερα, να συνηγορεί στο να έρθει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία”.

“Το ΠΑΣΟΚ έδειξε σε αυτές τις εκλογές ότι δεν έχει τη δύναμη να έρθει στην εξουσία”, είπε ο κ. Καρατζαφέρης και υποστήριξε ότι “ο κ. Καραμανλής έχει πάρει στην πλάτη του το Γιώργο Παπανδρέου για να τον φέρει στην εξουσία”.

Επικαλέστηκε κάποιο παλαιό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο -υποστήριξε ότι- του είπε πως οι “Καραμανλήδες” γεννήθηκαν για να φέρνουν τους “Παπανδρέου” στην εξουσία και παρέπεμψε στο 1963, στο 1981 και σήμερα.

“Εμείς είχαμε τη δύναμη να υποστούμε την ταλαιπωρία με τα σκάνδαλα και τη σκανδαλολογία” και έκανε αναφορά και στο “ΓΕΡΜΑΝΟ”. 

“Γι αυτό ζητήσαμε συνεργασία. Ο κ. Καραμανλής δεν θέλησε τη συνεργασία και είναι δικαίωμά του και πρόβλημά του απέναντι στη βάση της Νέας Δημοκρατίας”, είπε ο κ. Καρατζαφέρης. Ανέφερε, ακόμη, ότι “το ΠΑΣΟΚ έρχεται, και δεν έρχεται ποτέ σαν παρένθεση, αλλά έρχεται για δεκαετίες”. 

“Τότε υπήρχε ο Ανδρέας Παπανδρέου, που έπαιρνε μαζί του το λαό. Σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου δεν σαγηνεύει το λαό, αλλά ανέλαβε ο κ. Καραμανλής και τον πήρε στην πλάτη του να τον κάνει πρωθυπουργό”, υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: “Εμείς στο ΛΑΟΣ κάνουμε έναν αγώνα δημοκρατίας για να μην κατακλυστεί πάλι ο τόπος από το ΠΑΣΟΚ. Θα αντιμετωπίσουμε μόνοι μας το ΠΑΣΟΚ και όσο και αν το τραβάει ο κ. Καραμανλής στην εξουσία, εμείς θα το σπρώχνουμε στην αντίθετη πλευρά”.

Αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα που γράφουν, όπως είπε, ότι ο κ. Καραμανλής θα ακολουθήσει ατζέντα Καρατζαφέρη, δηλαδή ακραία πολιτική χωρίς τους ακραίους. “Το πρωτότυπο είναι πάντα καλύτερο”, τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Τέλος, ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε ότι “ο ΛΑΟΣ άλλαξε πολυκατοικία, παραμένει στην ίδια γειτονιά της κεντροδεξιάς, αλλά άλλαξε πολυκατοικία στην οποία υπάρχουν ένοικοι καταληψίες και τρωκτικά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα