HAL. Το Supercar των 1.200 ίππων με τους 2 κινητήρες V8, 14.000 κ.ε. !

HAL. Το Supercar των 1.200 ίππων με τους 2 κινητήρες V8, 14.000 κ.ε. !

Ο Αυστραλός επιχειρηματίας Paul Halstead ανακοίνωσε τα σχέδια για την κατασκευή ενός supercar το οποίο θα τροφοδοτείται από έναν τεράστιο W16 (2 μοτέρ V8) 14.0 λίτρων κινητήρα, απόδοσης 1.200 ίππων.

Τον σχεδιασμό και την παραγωγή του πρωτότυπου μοντέλου υπογράφει η τεχνική εταιρεία που είναι γνωστή ως HAL. Το supercar του Paul Halstead θα χρησιμοποιήσει δύο LS7 V8 7.0 λίτρων κινητήρες, οι οποίοι θα είναι τοποθετημένοι μαζί σε γωνία 45 μοιρών.

Ενώ στην Bugatti Veyron τα εσωτερικά  συγχωνεύτηκαν για να σχηματίσουν ένα ενιαίο στροφαλοφόρου άξονα, στο supercar του Halstead θα υπάρχουν δύο ξεχωριστοί στροφαλοφόροι άξονες με ότι αυτό συνεπάγεται, ένας δηλαδή για κάθε κινητήρα και θα συνεργάζονται με ένα ενιαίο εξατάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων.

Αυτή η ρύθμιση θα επιτρέψει στο supercar να παράγει 1.200 ίππους, στέλνοντας την κίνηση στους πίσω τροχούς μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Ο κινητήρας θα εγκατασταθεί σε ένα πλαίσιο από ανθρακονήματα, ενώ το αμάξωμα θα είναι κατασκευασμένο από Kevlar και ανθρακόνημα.

Ο Paul Halstead λέει ότι αναπτύσσει το αυτοκίνητο κυρίως για τη διασκέδασή του. Η ολοκληρωμένη έκδοση θα παρουσιαστεί στο Ντιτρόιτ Autorama το 2016.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα