Σκότωσαν με ποδήλατα

default image

Την περίπτωση να παραπεμφθούν για ανθρωποκτονία δύο εξάχρονα παιδιά, εξετάζει δικαστήριο της Νέας Υόρκης που προσπαθεί να εξακριβώσει πως ο αγώνας με τα ποδήλατα στοίχισε μία ανθρώπινη ζωή

Μήνυση σε δύο 6χρονα παιδιά κατέθεσε ο γιος μιας ηλικιωμένης η οποία έχασε τη ζωή της όταν πριν από δύο χρόνια τα δύο παιδιά έχασαν τον έλεγχο των ποδηλάτων τους και έπεσαν πάνω της.

Σύμφωνα με δικαστή της Ν. Υόρκης κάτι τέτοιο είναι πιθανό να  γίνει αν και ο δικηγόρος της μικρής Τζουλιέτ Μπρέιτμαν είχε υποστηρίξει ότι τα παιδιά ήταν πολύ μικρά για να μπορούν να κατηγορηθούν για απροσεξία.

Η μικρή Τζουλιέτ μαζί με τον φίλο της Τζέικομπ Κον έκαναν αγώνα με τα ποδήλατά τους όταν έχασαν τον έλεγχο και έπεσαν πάνω στην 87χρονη Κλερ Μενα η οποία έσπασε το γοφό της και πέθανε τρεις μήνες μετά την εγχείρηση.

Μάλιστα ο δικαστής επικαλέστηκε ότι ο δικηγόρος της Τζουλιέτ δεν είχε παρουσιάσει κανένα στοιχείο ότι η μικρή δεν ήταν ώριμη και έξυπνη αλλά το αντίθετο.

Η 87χρονη πριν πεθάνει είχε καταθέσει μήνυση ενώ την υπόθεση συνέχισε ο γιος της κατηγορώντας τα παιδιά για απροσεξία, ενώ μήνυσε και τις δύο μητέρες των παιδιών λέγοντας ότι συναίνεσαν στον αγώνα που ξεκίνησαν.

Ο δικηγόρος της μικρής είχε ζητήσει να απορριφθεί η μήνυση προσκομίζοντας ένα πιστοποιητικό γεννήσεως της Τζουλιέτ που έδειχνε ότι ήταν τεσσάρων.

Ωστόσο, το δικαστήριο της Ν. Υόρκης επικαλούμενο πολλές υποθέσεις που αφορούν μικρά παιδιά που ενεπλάκησαν σε ατυχήματα, ανέφερε ότι η 6χρονη Τζουλιέτ θα μπορούσε να εναχθεί αφού δεν υπάρχει κάποια εξαίρεση για τα παιδιά άνω των τεσσάρων, δεδομένου  ότι και ο δικηγόρος υπεράσπισης δεν είχε παρουσιάσει κανένα στοιχείο  ότι το παιδί δεν ήταν έξυπνο ή ότι ένα παιδί σε αυτή την ηλικία δεν θα μπορούσε να κατανοήσει τον κίνδυνο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα