Η Goldman Sachs αντικρούει τα σενάρια ελληνικής χρεοκοπίας

Η Goldman Sachs αντικρούει τα σενάρια ελληνικής χρεοκοπίας

Δεν βλέπει ελληνική χρεοκοπία ο αμερικανικός οίκος Goldman Sachs. Εκτιμά ότι το τρέχον πακέτο στήριξης αρκεί για την κάλυψη των υποχρεώσεων της Ελλάδας

Επισημαίνοντας πως η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί και τρίτο πακέτο στήριξης, η Goldman Sachs σε νέα ανάλυσή της αντικρούει ουσιαστικά όσους υποστηρίζουν πως η χώρα κινδυνεύει άμεσα με χρεοκοπία.

Τα κεφάλαια που έχει να λαμβάνει η χώρα από το τρέχον πακέτο στήριξης της χώρας αρκούν, σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, για την κάλυψη των υποχρεώσεών της και την αποτροπή του κινδύνου συστημικής κατάρρευσης μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2014.

“Τα χρήματα φτάνουν στην Ελλάδα ακόμη και αν δεν αποκομίσει έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις, ούτε καταφέρει να δημιουργήσει πρωτογενές πλεόνασμα”, ξεκαθαρίζει η Goldman Sachs.

“Επιπλέον, εάν η ΕΚΤ αποφασίσει να αντικαταστήσει κάποια από τα ομόλογα που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό της με νέα ομόλογα μεγαλύτερης διάρκειας, τότε θα αποδεσμευθούν πόροι για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας μέχρι τα τέλη του 2015.

Και για να αντέξει το 2016, η Ελλάδα θα χρειαστεί μόλις 38 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον”, επισημαίνεται στην ανάλυση του οίκου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα