Υποθέσεις ζωής και θανάτου στον εικονικό κόσμο

Υποθέσεις ζωής και θανάτου στον εικονικό κόσμο

Εκεί που τα όρια της εικονική πραγματικότητας συγχέονται με αυτά της φυσικής, το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τα πιο περίεργα περιστατικά στο κόσμο των video...

Εκεί που τα όρια της εικονική πραγματικότητας συγχέονται με αυτά της φυσικής, το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει τα πιο περίεργα περιστατικά στο κόσμο των videogames.
Θάνατος στο “World of Warcraft” και online κηδεία








Μια μικρή Κινέζα με το ψευδώνυμο “Snowly” πέθανε παίζοντας ασταμάτητα για μέρες “World of Warcraft”. Σύμφωνα με τους συμπαίκτες της, η “Snowly” ήταν μονίμως συνδεμένη στο ίντερνετ και προετοιμαζόταν για μια δύσκολη φάση του παιχνιδιού.

Προς τιμήν της, η κοινότητα των gamers διεξήγαγε μια online κηδεία. Η κινεζική κυβέρνηση, από την άλλη πλευρά, ετοιμάζει μια τροπολογία για να περιορίσει την καθημερινή ενασχόληση με videogames στις τρεις ώρες.




Απαγωγή για έναν κωδικό



Τρεις νεαροί βραζιλιάνοι απήγαγαν τον κάτοχο του ρεκόρ πόντων στο GunBound προκειμένου να τον εξαναγκάσουν να τους δώσει τον κωδικό του λογαριασμού του και να οικειοποιηθούν το χαρακτήρα.



Για να το πετύχουν αυτό χρησιμοποίησαν ένα κορίτσι που φλέρταρε μαζί του στο διαδίκτυο. Όταν οι δύο κανόνισαν ένα ραντεβού σε ίντερνετ καφέ στο Σάο Πάολο, στη θέση του κοριτσιού εμφανίστηκε ένας ένοπλος που ανάγκασε τον gamer να του δώσει τους κωδικούς. Ακολούθως ο λογαριασμός πωλήθηκε για 8000 δολάρια



Το GunBound είναι από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια σε ορισμένες ασιατικές χώρες. Στη βραζιλία μόνο έχει 2,7 εκατομμύρια χρήστες. Αν και οι διαχειριστές του παιχνιδιού απαγορεύουν την αγοραπωλησία λογαριασμών, στη μαύρη αγορά κάποιοι λογαριασμοί πωλούνται για περίπου 2700 δολάρια.




Το “World of Warcraft” σώζει ζωές




Ενας 12χρονος από τη Νορβηγία, ο Hans Jurgen Olsen έσωσε την αδερφή του από επίθεση ταράνδου χρησιμοποιώντας τακτικές που έμαθε παίζοντας “World of Warcraft”. Οι τεχνικές πο υ χρησιμοποίησε ήταν να του αποσπάσει την προσοχή με υποτιμητικές και εκφοβιστικές χειρονομίες ώστε η αδερφή του να τρέξει και να σωθεί.

Στη συνέχεια όταν ο τάρανδος άρχισε να κινείται προς το μέρος του , το μικρό αγόρι παρέμεινε ακίνητο περιμένοντας ότι το ζώο θα χάσει το ενδιαφέρον του. Οπερ και εγένετω.




Το σπαθί του Κίου



Το Μάρτιο του 2005, ο Κίου Τσεν Γουέι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον Ζου Καο Γιουάν όταν ανακάλυψε ότι πούλησε ένα σπαθί που του είχε δανείσει. Λίγο καιρό πριν ο Γουέι είχε αγοράσει το εικονικό σπαθί για 460 πραγματικές λίρες Αγγλίας.



Πριν την επίθεση ο Τσεν Γουέι είχε ενημερώσει την αστυνομία για το περιστατικό. Η αστυνομία, ωστόσο, δεν έκανε τις σχετικές ενέργειες αφού το σπαθί δεν ήταν φυσική περιουσία αλλά περιουσία στο Legends of Mir 3.




Η μάχη της καρέκλας




Τα Νοέμβριο του 2007 μια 17χρονη από την Ολλανδία συνελήφθη γιατί έκλεψε εικονικά έπιπλα από το Habbo Hotel, μια ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης παρόμοια με το Second Life.



Για να καταφέρει την εικονική κλοπή, η 17χρονη έστηνε ψεύτικα Habbo sites στα οποία οι χρήστες έκαναν login με τους κωδικούς τους. Με τους κωδικούς αυτούς έμπαινε στους λογαριασμούς τους και «σήκωνε» τα έπιπλα.



Η εικονικές κλοπές φαντάζουν πταίσμα, ωστόσο τα έπιπλα που έκλεψε η 17 στοιχίζουν περίπου 6000 πραγματικά δολάρια.




Η γρίπη του αφεντικού

Το 2005, ο Blizzard, ένας από τα εκατομμύρια παίκτες του World of Warcraft εισήγαγε μια νέα ασθένεια ονόματι Corrupted Blood. Η ασθένεια μεταδόθηκε σε χιλιάδες παίχτες που είδαν τους χαρακτήρες τους να μολύνονται και συμπεριφέρονται «παράλογα».



Αν και δημιουργήθηκαν ασφαλείς ζώνες η ασθένεια παρέμεινε σε θύλακους δίνοντας περιοδικά ξεσπάσματα κάτι που εξόργισε τους παίκτες που αρχικά νόμιζαν ότι πρόκειται για bug του παιχνιδιού και έβλεπαν μήνες «δουλειάς» να πηγαίνουν χαμένοι.



Δεν ήταν η πρώτη εικονική επιδημία. Το 2000 κάτι αντίστοιχο είχε παρατηρηθεί στο Sims όπου χιλιάδες χαρακτήρες μολύνθηκαν και πέθαναν από μια ασθένεια που μεταδόθηκε από ένα μολυσμένο ινδικό χοιρίδιο.




Στο κλαρί για μια σέλα



Προσπαθώντας να βελτιώσει το χαρακτήρα της στο World of Warcraft, μι α γυναίκα από τη Φλόριντα κατέφυγε στην πορνεία. Σε μια αγγελία της στο Craigslist, ανακοίνωσε ότι όποιος της δώσει 5000 χρυσά για να αγοράσει ένα ‘Epic Flying Mount’, μια ιπτάμενη σέλα, θα μπορούσε να την «καβαλήσει».




Starcraft to heaven

Το 2007, ένας 28χρονος από τη Νότιο Κορέα πέθανε από καρδιακή ανακοπή λόγω εξάντλησης. Ο 28χρονος Λι (μόνο το επίθετο του ανακοινώθηκε από την αστυνομία) είχε παίξει Starcraft για 50 σχεδόν συνεχόμενες ώρες σε ίντερνετ καφέ της πόλης Ταέγκου.




Βαθύ κάθισμα



Ο Ντομινίκ Πάτρικ, ένας 14χρονος από το Μέρσισάιντ αναγκάστηκε να νοσηλευτεί μετά από ώρες βιντεοπαιχνιδιού που του προκάλεσαν θρομβώσεις στα πόδια.



Η πάθηση που ονομάζεται ανέπτυξε ονομάζεται βαθιά φλεβική θρόμβωση και προκλήθηκε στη στάση του σώματος του παιδιού που είχε κάτσει σε οκλαδόν.




Βιασμός στη Δευτέρα παρουσία



Τον Απρίλιο του 2007, ο εισαγγελές των Βρυξελών διέταξε την αστυνομία να διεξάγει έρευνα στο Second Life για τον υποτιθέμενο βιασμό ενός βέλγου παίκτη με τη χρήση ενός κώδικα που λέγεται “voodoo doll”.



Ο κώδικας αυτός εμφανίζεται με τη μορφή αντικειμένου και όποιος έχει την ατυχία να το «πιάσει» παραδίδει τον έλεγχο του χαρακτήρα του σε αυτόν που έγραψε το “voodoo doll”. Η τακτική αυτή είναι αρκετά συνηθισμένη και «πιάνει» σε νέους παίκτες που δεν ξέρουν καλά το παιχνίδι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα