Οδηγούμε Skoda Rapid 1.6 TDi. Τα έχει όλα και συμφέρει

Οδηγούμε Skoda Rapid 1.6 TDi. Τα έχει όλα και συμφέρει

Με τιμή στα 14.990 ευρώ (με απόσυρση), ικανοποιητικό στάνταρ εξοπλισμό, πολύ καλή οδηγική εικόνα, το νέο Skoda Rapid 1.6 TDi προβάλει ως μια από τις πιό ελκυστικές προτάσεις για εκείνους που αναζητούν ένα αυτοκίνητο οικονομικό και με πλούσιους χώρους.

Αποτελεί σημείο των καιρών, ο υποψήφιος αγοραστής ενός αυτοκίνητου σήμερα να θέλει τα πάντα χωρίς να είναι διατεθειμένος να βάλει βαθιά το χέρι του στη τσέπη.

Τι εννοούμε όταν λέμε θέλει τα πάντα; Θέλει ευρυχωρία, άνεση, ασφάλεια, καλές επιδόσεις, σωστή συμπεριφορά στο δρόμο, καλή ποιότητα κατασκευής, οικονομία. Και μάλιστα όλα αυτά να συνδυάζονται με λογικές τιμές.

Το νέο Skoda Rapid είναι ένα τετράθυρο σεντάν μοντέλο που δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα και μάλιστα με το παραπάνω. Το Rapid είναι ένα μοντέλο που έρχεται να καλύψει το τεράστιο κενό που υπήρχε μεταξύ Fabia και Octavia στην γκάμα της φίρμας, έχοντας σαν βασικό του όπλο της άριστη σχέση μεταξύ αξίας και τιμής. Είναι αυτό που λέμε “value for money”.

Οι εξωτερικές διαστάσεις (μήκος 4.48 μέτρα) κάνουν το αυτοκίνητο να εντυπωσιάζει με τον όγκο του. Η εμφάνιση διαθέτει αρκετά δυναμικά στοιχεία χωρίς όμως να προκαλεί. Στο εσωτερικό επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή εργονομία, παράλληλα με την άνεση και την αυξημένη πρακτικότητα και χωρητικότητα.

Στο εμπρός μέρος του Rapid ξεχωρίζει η κλασική μάσκα της Skoda ενώ στο πίσω μέρος οι νέοι προβολείς και τα στοιχεία από τη νέα Octavia. Στο εσωτερικό, αυτό που εκπλήσσει είναι η αφθονία των χώρων.

Οι επιβάτες των πίσω θέσεων θα νιώσουν κάτι παραπάνω από άνετα, αφού ο χώρος για τα πόδια είναι υπεραρκετός ακόμη και για άτομα με ύψος πάνω από 1,90 μ. Παράλληλα ο όγκος του χώρου αποσκευών ξεπερνάει τα 500 λίτρα κάτι που σημαίνει ότι θα ικανοποιήσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό. Ο σχεδιασμός του ταμπλό και της κεντρικής κονσόλας ακολουθεί την τυπική γερμανική συνταγή ενώ η μόνη παραφωνία αφορά στα σκληρά πλαστικά στο ταμπλό.

Ο κινητήρας που κινεί το Rapid, αν μη τι άλλο μόνο άγνωστος δεν μας είναι, αφού τον έχουμε δει κατά κόρον στα υπόλοιπα μοντέλα του γκρουπ VW. Το μοτέρ του 1.6 λίτρου, αποδίδει 105 άλογα και καταφέρνει να κινεί κάτι παρισσότερο από ικανοποιητικά το βάρους 1250 κιλών αυτοκίνητο. Κάτι που φαίνεται και στην επιτάχυνση από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα που έρχεται σε 10,6 δευτερόλεπτα αλλά και στις ρεπρίζ που έχει το αυτοκίνητο εν κινήσει.

Η μέση κατανάλωση που δίνει το εργοστάσιο είναι στα 4,4 λίτρα πετρελαίου στα 100 χλμ. Αν όμως οι συνήθεις διαδρομές σας είναι εντός των στενών ορίων της πόλης ή πάλι το δεξί σας πόδι είναι μαθημένο να πατάει βαθιά στο πάτωμα, τότε θα δείτε την κατανάλωση να ανεβαίνει πάνω από τα 5 λίτρα στα 100 χλμ.

Στον δρόμο το αυτοκίνητο διαθέτει στιβαρότητα, είναι προβλέψιμο και σπανίως θα τεθεί σε λειτουργία το ESP για να σου θυμίσει ότι ξεπερνάς τα όρια. Στις στροφές οι κλίσεις του αμαξώματος είναι ελάχιστες και χωρίς συνέπεια. Ο ακριβέστατος λεβιές ταχυτήτων και το καλό σε πληροφόρηση τιμόνι συμβάλουν τα μέγιστα σε ένα οδηγικά ευχάριστο αυτοκίνητο.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Τον στάνταρ εξοπλισμό του Rapid προσφέρονται μεταξύ άλλων οκτώ αερόσακοι, ESP, κλιματισμός, εμπρός ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικοί καθρέπτες, κεντρικό κλείδωμα με τηλεχειρισμό, ράδιο-CD με 4 ηχεία κ.α.

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ

Το Skoda Rapid είναι ένα αυτοκίνητο που μπορεί να μην ενθουσιάζει με την σχεδίασή του, ικανοποιεί όμως και με το παραπάνω τις απαιτήσεις ενός οδηγού σε θέματα όπως είναι η άνεση, οι χώροι, η απροβλημάτιστη συμπεριφορά στο δρόμο, η οικονομία. Αν σε αυτά προσθέσουμε και την ελκυστική τιμή (σε συνδυασμό με τον πλούσιο εξοπλισμό) που είναι στα 14.990 ευρώ με απόσυρση για την έκδοση 1.6 λ. ντίζελ, τότε είναι εύκολο να διαπιστώσουμε ότι στην αγορά δεν βρίσκουμε άλλο πετρελαιοκίνητο μοντέλο με όλα αυτά τα συν.

Αν τώρα θέλετε φθηνότερη έκδοση, υπάρχει η  1.2 TSI με 86 ίππους που ξεκινά από 11.990€ με απόσυρση).

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Skoda Rapid 1.6 TDi

Κυβισμός 1.598 κ.εκ.

Ισχύς 105 ίπποι / 4.400 σ.α.λ.

Ροπή στρέψης 25,5 χλγμ. / 1.550 σ.α.λ.

0-100 χλμ./ώρα. 10,6”

Τελική ταχύτητα 190 χλμ. / ώρα

Μέση κατανάλωση (εργοστασιακή μέτρηση) 4,4 λίτρα / 100 χλμ.

Διαστάσεις (ΜxΠxΥ) 4,483×1,706×1,461 μέτρα

Χώρος αποσκευών 550 λίτρα

Εκπομπή CO2 114 γραμμ. / χλμ.

ΤΙΜΗ. 14.990€ (με απόσυρση)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα