Χάρη λόγω…βάρους

default image

Ένας μελλοθάνατος εγκληματίας στις ΗΠΑ, προσέφυγε στη δικαιοσύνη για ν’ ακυρωθεί η θανάτωσή του επειδή είναι υπέρβαρος

Ένας μελλοθάνατος εγκληματίας στις ΗΠΑ, προσέφυγε στη δικαιοσύνη για ν’ ακυρωθεί η θανάτωσή του, επιχειρηματολογώντας πως είναι υπερβολικά παχύσαρκος για να εκτελεστεί χωρίς να υποφέρει, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο της εισαγγελίας στο Οχάιο.

Ο Ρίτσαρντ Κούι, 41 ετών, που έχει καταδικασθεί σε θάνατο για τη δολοφονία και τον βιασμό δύο νεαρών γυναικών το 1986, κατέθεσε σήμερα δικαστικό αίτημα ενώπιον της ομοσπονδιακής έδρας στο Οχάιο, υποστηρίζοντας πως λόγω του βάρους του θα είναι δύσκολο να βρεθεί φλέβα για να του χορηγηθεί χωρίς πόνο η ένεση με το θανατηφόρο διάλυμα. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ο Κούι ζυγίζει περίπου 125 κιλά, για ένα ύψος 1,73μ.

Στο αίτημά του, σύμφωνα με την εφημερίδα “Κολούμπους Ντισπάτς”, οι συνήγοροί του τονίζουν επίσης πως ο μελλοθάνατος λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή κατά της ημικρανίας και των σπασμών και θα μπορούσε να δημιουργηθεί αλληλεπίδραση με τα φάρμακα που θα χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεσή του. Στο ίδιο κείμενο τονίζεται πως κάτι τέτοιο παραβαίνει τους κανόνες για τα δικαιώματα του κρατουμένου.

Ο Κούι ήδη είχε επιτύχει αναβολή της εκτέλεσής του το 2003 για διαδικαστικούς λόγους. Η εκτέλεσή του είναι προγραμματισμένη για τις 14 Οκτωβρίου.

“Πρόκειται να εξετάσουμε την περίπτωση και θ’ αποφασίσουμε για την διαδικασία που θ’ ακολουθηθεί εντός ενός μηνός”, τόνισε ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα του Οχάιο.


 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα