Διευθυντής πολιτικού γραφείου Α. Τσίπρα: “Θέλουμε συνεργασία με το ΚΚΕ”

Διευθυντής πολιτικού γραφείου Α. Τσίπρα: “Θέλουμε συνεργασία με το ΚΚΕ”

"Άνοιγμα" στο ΚΚΕ, από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα μιλώντας στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Διαβάστε τι είπε

“Δεν μιλάμε για καμία σύμπραξη της Κεντροαριστεράς, θέλουμε συνεργασία με το ΚΚΕ” ανάφερε στην τοποθέτησή του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, θέτοντας το ερώτημα αν “θα εξαρτηθεί από την κ. Παπαρήγα και τον κ. Κουτσούμπα, το αν θα κυβερνήσει η Αριστερά”.

“Τους θέλουμε (το ΚΚΕ) δεν τους περιμένουμε”, πρόσθεσε.

Ο κ. Παππάς αναφερόμενος στην χθεσινή τοποθέτηση του Μανώλη Γλέζου, απέτισε φόρο τιμής και σεβασμό στο πρόσωπο του, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφθασε εδώ που έφθασε επειδή κάποια συνιστώσα δικαιώθηκε και τόνισε ότι καμία συνιστώσα δεν δικαιώθηκε από μόνη της, αλλά δικαιώθηκε η επιλογή της ενότητας, της συστράτευσης και της πρότασης συνεργασίας προς όλες τις δυνάμεις της αριστεράς.

Γιάννης Δραγασάκης: Πρέπει να τολμήσουμε. Μπορούμε να νικήσουμε

“Το σοβαρό θέμα δεν είναι οι συνιστώσες αλλά ποια μορφή συγκρότησης της Αριστεράς απαιτεί η εποχής μας. Τι ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε; Πώς θα αναπτύξουμε δράση σε όλα τα επίπεδα και που θα κριθεί η κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ; Απέχουμε ακόμη από το στόχο της κυβέρνησης, είναι στόχος που κατακτιέται”, δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης από τη δική του μεριά.

“Θα εξαρτηθεί από τη θέλησή μας και από άλλους παράγοντες, όπως οι συσχετισμοί το αν θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Να απέχουμε από την ηττοπάθεια και να έχουμε ανοικτό μέτωπο στο βολονταρισμό που αγνοεί τη συνθετότητα των προβλημάτων. Να φέρουμε νέα ήθη και αξίες στην κοινωνία. Να οικοδομήσουμε μια νέα ηθική του διαλόγου τόσο στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ανάμεσα σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς. Αυτό που καθιστά ένα πρόγραμμα αριστερό δεν είναι ο μαξιμαλισμός αλλά το ήθος του και η σύνδεσή του με τον κόσμο της Εργασίας.

Στη σημερινή ιστορική φάση πρέπει να δράσουμε και στην κοινωνία και στο ιδεολογικό πεδίο και στο πολιτικό, σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Να έχουμε μέτωπο τόσο στον κυβερνητισμό όσο και τον οικονομισμό και τον κινηματισμό. Το πρόγραμμά μας θα είναι πρόγραμμα μετάβασης σε μια άλλη κοινωνία.

Η ανάπτυξη του κινήματος δεν αχρηστεύει αλλά καθιστά ακόμη πιο αναγκαία την ύπαρξη του πολιτικού υποκειμένου – κόμματος ως επιτελικού οργάνου του κινήματος. Η Αριστερά, μετά τον εμφύλιο, έδρασε ως συμπληρωματική δύναμη ή περιθωριακή δύναμη.

Αυτήν την εποχή αφήνουμε σήμερα κάνοντας την τομή στο Συνέδριο. Για να γίνει η Αριστερά ηγετική δύναμη της κοινωνίας. Να ανταποκριθεί στην ιστορική πρόκληση και να μετασχηματιστεί σε πρωταγωνιστική δύναμη μέσα από τη βίαιαι ωρίμανσή της. Θέλουμε ένα ΣΥΡΙΖΑ συνεκτικό ΚΑΙ εσωτερικά και με αυτό να ασχοληθούν οι κοινωνιολόγοι και φιλόσοφοί μας. Έναν ΣΥΡΙΖΑ ανοικτό σε νέες ιδέες που θα ενθαρρύνει το διάλογο αλλά και την ενιαία δράση. Χωρίς κλειστά συστήματα μικροεξουσιών”. 

Πάνος Σκουρλέτης για τις συμμαχίες

“Ποιος μίλησε για κεντροαριστερά σ’ αυτήν την αίθουσα; Εμείς δώσαμε τη μάχη όταν απειλούσε η κεντροαριστερά την ίδια μας τη ζωή εσωτερικά και στο κοινοβούλιο”, δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

“Την κεντροαριστερά την αποχαιρετίσαμε πριν χρόνια. Για τις συμμαχίες, απευθυνόμαστε στην αριστερά, στην αριστερή σοσιαλδημοκρατία, στο κομμάτι τον οικολόγων. έτσι δομούνται οι συμμαχίες. Δεν πρέπει να ενσωματώνουμε τα διλήμματα που θέτουν οι αντίπαλοι: ευρώ ή δραχμή.

Εμείς δε θέλουμε λιτότητα ούτε με ευρώ ούτε με δραχμή. Πριν 1,5 χρόνο όλοι μαζί αριθμούσαμε 14.000 βαριά βαριά, στη συνδιάσκεψη είχαμε 30.000 μέλη. Όλοι μαζί να είμαστε στους δρόμους, στον αγώνα για να μπορέσουμε να κάνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ισχυρό, ενωμένο και το λαό αυτοδύναμο”, κατέληξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα